Belediye Başkanı Alinur Aktaş, FETÖ'ye karşı top yekun ikinci bir istiklal mücadelesinin verildiği 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının birinci yıldönümü dolayısıyla hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında açıklama yaptı.

CESUR MİLLET GÜÇLÜ DEVLET

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yapılacak etkinliklerin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirileceğini belirten Başkan Aktaş, "Türkiye genelinde 11 Temmuz günü başlayacak anma etkinlikleri 16 Temmuz sabahına kadar devam edecek. Bizler de Cesur Millet Güçlü Devlet parolasıyla hafta boyunca 15 Temmuz'u unutma, unutturmama adına dolu dolu programlar gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKA VATANIMIZ YOK

Aktaş, "Türk milletinin asil duruşu ile yedi düvele karşı kahramanlık destanın yazıldığı 15 Temmuz Gecesi, Türk Milletini yok etmeye yönelik o alçakça emirleri veren hainlerin darbe kalkışması bastırılınca nasıl çaresiz kaldıkları ve adeta saklanacak delik aradıkları o günleri unutmadık, unutmayacağız."

"Bizim bu topraklardan başka vatanımız yok. Bunu bu topraklarda yaşayan her bir ferdimiz çok iyi biliyor. Bizi Anadolu'dan 1000 yıldır atmak istiyorlar. Bu süreçte bizi bu topraklardan koparmak için savaş meydanlarında yapamadıklarını, içeriden bizi biz yapan değerlerimizi ortadan kaldırarak yapmaya çalıştılar. Yeri geldi Alevi Sünni ayrımı yaptılar, yeri geldi sağ sol karşıtlığı çıkararak masum gençlerimizi birbirine kırdırdılar o da yetmedi Türk - Kürt ayrımı var diyerek bunu vatan düşmanlarına yaptırarak bizi birbirimize düşürmek istediler."

"Kardeşi kardeşe düşman etmek istediler. 28 Şubat'ı yaşattılar. Post-modern darbe ile milletimizin dini duygularını ve inanç yapılarını ayaklar altına almak istediler. Ama ne yaptılarsa olmadı. Mayası bozuk olmayan bu aziz Türk Milleti tüm bu oyunlar karşısında dimdik ayakta oldu. Vatanına, bayrağına, son kale olan Anadolu'nun her bir karışına sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

"BU MİLLET ALNI ÖPÜLESİ BİR MİLLET"

Aktaş, "Bizleri kendi silahımızla vuran, değerlerimizi alt üst etmek isteyen, kökü Pensilvanya'ya kadar uzanan bu hain örgüt 15 Temmuz gecesi topyekun saldırıya geçti. Bu akla mantığa sığmayanlar karşısında yıkılmayan, yılmayan, başı her zaman dik olan bu aziz millet kendisine yapılan bu son kumpası da bertaraf etmeyi bildi. Bu millet alnı öpülesi bir millet. Bizim milletimiz bir saniye bile düşünmeden canı pahasına vatanına, bayrağına sahip çıkma adına meydanlara koştu."

"Bizim milletimiz tankların altına yattı, gökyüzünde uçan uçaklardan kaçmadı, kendisine doğrultulan silahlara, mermilere karşı göğsünü siper etti. Milli şairimiz M.Akif Ersoy'un İstiklal Marşında, "Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın" dediği gibi, milletimiz göğsünü siper etti ve bu hayasızca akını püskürttü. Milletimizin her bir ferdi istiklalinin ve istikbalinin yegane teminatı olan iman gücünü ortaya koydu" dedi.

HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

Aktaş sözlerine şöyle devam etti; "Şunu da söylemek gerekir ki 15 Temmuz gecesinden itibaren 27 gece meydanları dolduran cefakar Türk Milletinin Milli iradeye sahip çıkma adına ortaya koyduğu bu asil duruş hiçbir zaman unutulmayacak. Bizler de, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye ve devletimize karşı girişilen bu haince darbe kalkışması sırasında gösterdiği kahramanlık destanını unutmamak ve o günkü duygularımızı her daim canlı tutma adına 15 Temmuz Gecesinin yıldönümünde bu haftaya özel, halkımızla bütünleşme adına farklı etkinlikler düzenleyeceğiz."

ETKİNLİK PROGRAMI

15 Temmuz anma etkinlikleri dolayısıyla gerçekleştirilecek programlar hakkında da bilgi veren Aktaş,

"11 Temmuz Salı günü saat:05.00'de İshakpaşa Camiinde sabah namazının ardından Bereket sofrası ve Şehitlik ziyareti ile anma etkinliklerinin startını vereceğiz. Ardından aynı gün saat:14.00'de Kent Müzesi sergi salonunda "15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi"ni gerçekleştireceğiz. 12 Temmuz Çarşamba akşamı saat:21.00'de Müze Konferans Salonunda İnegöl Kent Konseyi işbirliği ile şiir dinletisini düzenleyeceğiz."

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

"13 Temmuz Perşembe günü akşam namazı sonrası Sani Konukoğlu Camiinde mevlid-i şerif ve helva ikramının yanı sıra İnegöl İlçe Müftülüğü işbirliği ile her şehit ruhuna okunan(249) hatm-i şeriflerin duası da okunacak.14 Temmuz Cuma günü İshakpaşa Camiinde Cuma namazı sonrası lokma dağıtımı olacak. 15 Temmuz Cumartesi günü Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinin açılışı akabinde de resim sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz."

"Aynı günün akşamında saat:19.30'da Heykel'den Milli İrade Meydanına "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"nü yaptıktan sonra sabah 05.00'e kadar sürecek Milli İrade Nöbetini ilçe halkımızın katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Ve son olarak 16 Temmuz Pazar günü Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) bünyesindeki dağcılık ve doğa yürüyüşü grup üyeleri ile birlikte "15 Temmuz Şehitlerini Anma Yürüyüşü" kapsamında Kıran-Fevziye ve Fevziye Kanyonuna etkinlik gerçekleştireceğiz."

"Hafta boyunca düzenleyeceğimiz bu etkinlikler ile tek yürek, tek vücut olarak bu topraklarda ilelebet var olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha haykırdığımız 15 Temmuz Gecesini, yüreklerimizden hiçbir zaman çıkarmayacağımızı bir kez daha göstermeyi amaçlıyoruz" dedi.

İLÇE HALKINA DAVET

Aktaş son olarak, "Hain darbe kalkışması sırasında hakka yürüyen 249 vatan evladına Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine metanet ve sabır, gazilik mertebesine erişen kardeşlerimize de şükranlarımızı belirtir, 15 Temmuz dolayısıyla gerçekleştireceğimiz anma etkinliklere tüm İnegöllü hemşerilerimizin katılımlarını beklediğimizi belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.