Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucu Başkanı ve eski Tümgeneral Osman Pamukoğlu, yaptığı konuşmada; "2 aya yakın süredir Türkiye'nin muhtelif yerlerini dolaşıyorum. Mecliste görüşmeleri devam ederken Anayasa değişikliğini içeren 18 maddenin meclisten onay alıp halka sunulacağı belliydi. Her madde tek tek sayılıyordu. İş meclisten geçmeden gezilerime başlamıştım ve bu işin sonunun nereye gideceğini açıklamaya çalışıyordum. İnsanoğlunun 2 tane romanı var, birine halk tarih diğerine siyasi tarih deniyor. İkisine de baktığımda görülen şu; tarihte adalet yoktur. Cumhuriyeti kurmak hiç kolay olmadı. Biz bugün coğrafi olarak, güvenlik olarak olumsuzluklar yönünden hangi koşullara sahipsek bugünkü bulunduğumuz şartlar bizim 1. Dünya harbine girmeden önceki şartlarımızla aynı gibi. O zaman her şey kötüydü, ordu zayıftı, düyunu umumiye vardı içeride rüşvet, yolsuzluk, adam kayırma almış başını gitmişti. Balkan harbinden itibaren ordu hem askerlik hem de siyaset yapıyordu. Aynı bugünkü gibi bütün Avrupa karşımızdaydı" dedi.

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

MECLİSİ KALDIRIYORLAR

"Akıllı toplumlar için tarih tekerrür etmez" diyen Pamukoğlu; "Olmayanlar için her zaman edecektir. Biz bu savaşa girdik. Bu savaşta Irak'ı kaybettik, Suriye'yi kaybettik, Kafkaslar bölgesinde Sarıkamış'ı kaybettik. Bir tek Çanakkale'de dünyanın en güçlü donanmasını 250-300 bin askerle kıyılara çıkmasına rağmen durdurduk. Fakat savaşı sonuçta hep beraber kaybettik ve servet ödedik. Anadolu'yu bile bize bırakmayarak Kürdistan'ın, Ermenistan'ın kurulmasının yanı sıra İhtilaf Devletleri, ihtiyaç gördükleri anda istedikleri yerleri işgal edeceklerdi. Yunan meselesi hiç yoktu. Trakya'ya gelecekleri, Ege'ye gelecekleri planda yok. 1. Dünya Savaşı'nda kaybeden ülkeler pratik anlaşmalar yaptılar. Bize ait kısımda hiçbir şey yok... Esneklik göstermediler. Mustafa Kemal Atatürk hep 'Önce meclis halk meclisi olacak, halkın iradesi olacak, kararı meclis alır' demiştir. 18 maddede meclisi ortadan kaldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

16 NİSAN TÜRKİYE İÇİN HAYATİDİR

"16 Nisan Türkiye için hayatidir" diyen Pamukoğlu, şöyle devam etti: "Bu devletin mensubu olan kadın ve erkekler için de hayatidir. Verilecek karar da hayatidir. Burada vicdanen herkesin rahat olması lazım. Asla yanlışa düşmemesi lazım. Şuan da görünen hayırlar önde görünüyor. Çok fazla açık olmamasına rağmen. Yaşama egemen olay olaylardır, insanlar değil. 20 günde her şey olur. 20 gün var. Çok değişik şeyler ile karşı karşıya gelinebilir. Hayır çıkması lazım. Başka türlü olmaz. Bugün tek dostumuz kalmadı. Katar dışında. Avrupa karşımızda ABD karşımızda, Rusya ile ne olduğu belli değil. Dış borç belli. Biz petrolü olan doğalgazı olan topraklara sahip değiliz. Bu ülkede aklı başında olan kimsenin huzuru yok. Zihni çalışan her şey bu işlerin böyle gitmeyeceğini düşünüyor. 16 Nisan'dan sonra evet de çıksa, hayır da çıksa seçim gelecek. 16 Nisan'dan sonra bir takım partiler ve yöneticileri de siyasi arenada olmayacaklar"