Türkiye mobilya sektörünün gelişiminde önemli bir rol oynayan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin Başkanı Ahmet Güleç, sektörün 2017 finansal sonuçlarını ve 2018 yıl hedeflerini değerlendirdi.

İhracat odaklı sürdürülebilir büyüme stratejisiyle 2017 yılında 167 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Güleç, yılsonunda yaklaşık 2,7 milyar dolar ihracat rakamına ulaştıklarını belirtti.

Bu vizyon doğrultusunda mobilya sektörü özelinde 2018 yılında geçtiğimiz yıla göre yüzde 11 oranında büyüme hedefiyle çalıştıklarını açıklayan Güleç, ihracat hedefiniise 3milyar dolar olarak belirlediklerinin altını çizdi.2018 yılı mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün ihracat hedefini 5 milyar dolarak olarak açıklayan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç,

"2017 yılında Türkiye'nin ihracat büyümesi yüzde 8,4 olarak kayıtlara geçti. Bu büyümede Türkiye mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yüzde 10,4 olurken İstanbul İhracatçı Birlikleri Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatında büyüme hızı ise yüzde 13 olarak gerçekleşti. Bu güçle 2018 yılı ihracat hedeflerimize yılın ilk 10 ayında ulaşmayı hedefliyoruz.

Dolayısıyla önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi içinde görmekiçin elimizi taşın altına koyuyor, sektörümüzü tüm paydaşlarıyla büyütmek için spesifikprojeleri hayata geçiriyoruz. Çünkü hedefimiz çok net; Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda sektörümüzle birlikte ülke ekonomisinin büyüdüğünü görmek" dedi.

Altın Yükselmeye Devam Ediyor! 17 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Yükselmeye Devam Ediyor! 17 Nisan Güncel Altın Fiyatları

Öte yandan ihracatla büyüme hedefi doğrultusunda fuarların etkin rol oynadığını söyleyen Güleç, bunun için dünyanın farklı noktalarındaki fuarlara Türk heyetlerini götürdüklerini belirtti. Güleç,

"Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan Uluslararası Mobilya Fuarı (CNR-İMOB), bu hedefimizin yüzde 25'ini tek başına gerçekleştirecek bir organizasyon. Yüzlerce iş bağlantısına ev sahipliği yapmasıyla sektörün ihracat hedeflerinde önemli bir parametre olan fuar sayesinde geçen yıl 600'e ulaşan ve 1 milyondolar ve üzeri ihracat yapan firma sayımızı bu yıl 650'ye ulaştırma hedefiyle çalışıyoruz."