Yenice 19 Mayıs Ortaokulu bünyesinde mescit açıldı. Açılışa İlçe Müftüsü Kazım Güzel ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da katıldı.

Açılış öncesi 'Hayatımızdan Küçük Şeyler' adı altında öğrencilerin katılımıyla oluşturulan tiyatro kulübü sevgi ve saygı temalı tiyatro gösterisini sahneledi. Veliler ile öğrencilerin izlediği tiyatro oyunu hem ders verdi hem de eğlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

Tiyatro gösterisinin ardından mescidin açılışına geçildi. İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua sonrası 10 bin TL'ye yaptırılan mescidin açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılışın ardından okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen mevlid-i nebi programına geçildi. Okul müdürü Cafer Yozgat yaptığı açıklamada;

"Değerlerimiz toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsurlardır. Toplumumuzda yok olmak üzere olan değerlerimizi canlandırarak tekrar topluma kazandırıp farkındalık oluşturmak için 'hayatımızdan küçük şeyler' adı altında okulumuzda tiyatro kulübü oluşturduk. Kulübümüz her ayda değerlere yönelik oyunlar sergileyecek."

"Bu oyunların bir numaralı paydaşlarını veli ve öğrenciler oluşturacaktır. Değerler eğitiminin aylık çalışmaları kapsamında ele aldığımız sevgi ve saygı temalı tiyatro gösterisini hazırladık ve sunduk. Yerel bazda ilk adımını attığımız bu projemizi ilkokullarımızın 4.sınıflarında da sergilemek istiyoruz. Bu sayede proje hayat bulacak ve ilgisiz, bozuk, dağılmış aile yapılarıyla ilgili sorunların azalması duyarlı ailelerin oluşturulacaktır."

"Bir diğer çalışmamız da okulumuz bünyesinde mescit yapıldı ve böylesi kutlu bir günde açılışını gerçekleştirdik. Bu mescit günümüz eğitim sistemine uygun şekilde dizayn edilmiştir. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim derslerini mescidimizde işleyeceklerdir. Hayat verdiğimiz bu projelerimizi mevlid-i nebi programıyla birlikte taçlandırdık. Emeği geçen paydaşlarımız; okul aile birliği başkanımız, öğretmen ve öğrencilerimize minnettarım" diye konuştu.