TÜM KOROLAR SAHNE ALDI
Heykel önünde gerçekleştirilen programda, Şef Diler Yalaza yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Yücel Düzel yönetiminde Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Şef Cem Taşkıner yönetiminde Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu sahne aldı.
ŞEF CEM TAŞKINER
Tüm koroların aynı sahneyi paylaştığı bu özel gecede ilk olarak korolar Erkekler Tasavvuf Korosu şefi Cem Taşkıner'in yönetiminde birbirine bağlı "Dağlar ile Taşlar ile", "Allahu Allah" ve "Sevdim Seni Mabuduma" adlı tasavvuf eserleri seslendirdi. Daha sonra korolar Türk Halk Müziği Gençlik Korosu şefi Rıdvan Sayın'ın yönetiminde izleyenlerin kulaklarının pasını silen "Derdimi Dökersem", "Deniz Dalgasız Olmaz" ve "Müdür Beyin Yeşil Kürkü" adlı türküleri seslendirdi.


İzleyenleri unutulmaz bir gece yaşatan tüm korolar daha sonra Türk Sanat Müziğinin en sevilen eserlerini icra ettiler. Türk Sanat Müziği Koro şefi Diler Yalaza'nın yönettiği korolar "Gölgesinde", "Satı Kurdelem Sarı" ve "Seni Ben Unutmak" adlı eserleri seslendirdi.
EMNİYET MÜDÜRÜ ŞİİR OKUDU
Unutulmaz bir gecenin yaşandığı tüm korolar ve halk dansları özel programında İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan'ın okuduğu şiir, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
İzleyenleri duygulandıran şiir sonrası tüm korolar, Türk Halk Müziği Büyükler şefi Yücel Düzel'in yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi.
"Beyaz Geyme", "Garip Bir Kuştu", "Bitlis'in Önü" ve Gel Gülüm Gel Canım adlı türkülere izleyenler de eşlik etti. Program da ayrıca şef Diler Yalaza yönetiminde Rıdvan Sayın, "Karadır Bu Bahtım" ve "Kesik Çayır" türkülerini, Cem Taşkıner, "Sonbahar Vurgunu" ve "Unuturum Diye Yorma" eserlerini ve son olarak Yücel Düzel de "Cahildim Dünya"nın ve "Hep Sen mi Ağladın" türkülerini seslendirdiler.


İNEGÖL'ÜN GÜZELLİKLERİ SAHNEDE
Belediye Başkanı Alinur Aktaş,
"Öncelikle böylesi anlamlı bir günde belediyemizin tüm koroları ve halk dansları ekibinin gösterilerini sunacağı gecemize teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
İnegöl'ün tüm güzelliklerini bu akşam görüyoruz. Belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden çok değerli korolarımız var. Türk Sanat Müziği koromuz, Halk Müziği koromuz, Erkekler Tasavvuf Müziği Koromuz ve Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz bizlere çok güzel bir gece yaşattılar.
Ayrıca bu gece burada olmayan Kadınlar Tasavvuf Müziği Koromuz ile Çocuk Koromuz da güzel çalışmalara imza atıyor. Tabi ki Halk Dansları Ekibimizi de burada saymamız gerekiyor. Birazdan da bizlere güzel bir gösteri sunacaklar" şeklinde konuştu.


AYNI MÜCADELE AYNI RUH
İlçe Kaymakamı Ali Akça ise,
"Böylesi güzel bir gecede sizlerle birlikteyiz. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 19 Mayıs. Bundan 98 yıl önce başlatılan o kutlu yürüyüş, 19 Mayıs 1919'da yakılan meşale neticesinde yürütülen onurlu mücadele bu aziz millete bu asil millete cumhuriyet idaresini hediye etmiştir. Aradan 98 yıl geçti. Bu 98 yıl içerisinde gerek iç ve gerek dış mihraklar bu asil millete birçok kez esaret gömleği giydirmeye çalışmıştır. Ama her defasında bu asil millet kendisine giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini yırtıp atmıştır.
En son örneğini hep beraber yaşadık.15 Temmuz hain kalkışmasında bu asil millet onurlu duruşunu bağımsızlığına özgürlüğüne meftun olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.
Ben belediye başkanımıza konuşmasındaki birlik ve beraberlik vurgusundan dolayı teşekkür ediyorum. Başkanımızın kullandığı bir ifade var ki çok güzel. Biz hep beraber güzeliz. Çok yerinde bir ifade. Kendisini yürekten kutluyorum" dedi.
Program Halk Dansları Topluluğunun sahnelediği oyun havası ile son buldu.

Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi Sadaka dediğin böyle olur, 600 kişinin elektrik borcunu ödedi