İnegöl Belediyesinin düzenlemiş olduğu İnegöl Belediyesi tüm korolar konseri ve halk dansları 19 mayıs özel gösterisi; Türk Sanat Müziği-Türk Halk Müziği büyükler- Türk Halk Müziği Gençlik -Tasavvuf Erkekler Korosunun ortaklaşa sunacağı dev bir konsere sahne olacak.

Tamamı İnegöl halkından oluşan 140 kişilik koro ve 60 kişilik halk dansları topluluğun sunacağı büyük gösteriye geri sayım başladı.

TAM BAĞIMSIZLIĞA GİDEN YOL

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına özel gerçekleştirecek İnegöl Belediyesi Tüm Korolar ve Halk Dansları Gösterisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin, büyük onur ve asaleti ile Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şahlanarak tam bağımsızlığını elde etmek için çıktığı yolda kesin zafer kazandığı günlerin başlangıç noktası.

Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin savunulması ve korunması görevini yeni kurulan Türk devletinin dinamik gücü olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiş ve bu vesileyle de Samsuna çıktığı ve Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı'na başladığı bu günü tüm içtenliğiyle Türk gençlerine ve gençliğine armağan etmiştir.

Bu yıl da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. kutlama sevincini birlikte yaşıyoruz.

Şunu belirtmek isterim ki, bir saniye bile düşünmeden hayatlarını ve sevdiklerini geride bırakan, vatanları için canlarını feda ederek bizlere hürriyeti, özgürlüğü, bağımsızlığı ve tabi ki bu güzelim ülkeyi miras bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.

GENÇLERİMİZ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Geleceğimiz olan gençlerin bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermesi açısından 19 Mayıs'ın unutulmaz bir tarih olduğunu belirten Aktaş,

"Gençlerimizin nitelikli, her açıdan iyi bir eğitim alarak yetişmeleri, ahlakı özellikleri taşıyan vatanına ve bayrağına bağlı bir insan olarak yarınlarımızı en iyi şekilde biçimlendirmeleri bizlerin en büyük temennisi.

Bu açıdan bizler elimizden geldiğince gençlerimizin donanımlı bir birey olmalarını sağlamak için uğraş veriyoruz. Belediye olarak okullarımıza eğitim alanından tutunda, her türlü katkı ve desteği sağlamaya çalışıyoruz.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri noktasında Belediyespor çatısı altında sportif faaliyetler sunuyoruz. Tüm çabamız ve gayretimiz geleceğimiz olan gençlerin ülkemiz için hayırlı hizmetler sunmalarına katkı ve destek olmak."

19 MAYIS ÖZEL GÖSTERİSİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında özel bir gösteri ile halkımızın karşısında olacaklarını da belirten Aktaş,

"İnegöl Belediyesi tüm korolar konseri ve halk dansları 19 Mayıs özel gösterisi; Türk Sanat Müziği-Türk Halk Müziği büyükler- Türk Halk Müziği Gençlik -Tasavvuf Erkekler Korosunun ortaklaşa sunacağı dev bir konsere sahne olacak. Tamamı İnegöl halkından oluşan 140 kişilik koro ve 60 kişilik halk dansları topluluğun sunacağı büyük gösteri ile halkımızın huzuruna çıkacağız.

Gönüllülük esasına göre çalışmalarını sürdüren korolarımız 19 Mayıs gibi anlamlı bir günde aylardır birlikte yapmış oldukları çalışmayı İnegöl halkının beğenisine sunacaklar.

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

Cuma akşamı saat:20.30 da Heykel önünde gerçekleştirilecek olan İnegöl Belediyesi Tüm Korolar ve Halk Dansları Gösterisine tüm ilçe halkımızı bekliyoruz.

Ayrıca bu vesile ile yılın her döneminde birbirinden başarılı konserler veren korolarımıza İnegöl halkımızın katılımını beklerken, halk danslarına gönül veren ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışında birçok kez İnegöl'ümüzü temsil eden İnegöl Belediyesi halk dansları topluluğumuza her yaştan folklor severleri davet ediyoruz."

Aktaş son olarak,

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, bu toprakları bize kutsal kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anarken, bu anlamlı gün için sahne alacak belediyemizin tüm koroları ve halk dansları gösterisine tüm ilçe halkımızı davet eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.