İnegöl Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantısı, ek hizmet binasında bulunan meclis salonunda yapıldı. Belediye Başkanı seçilen Alper Taban meclise ilk kez başkanlık yaparken; Taban'dan boşalan belediye meclis üyeliğine ise Ersen Nari getirildi.

2017 yılının son belediye meclis toplantısında, 2'si takrir olmak üzere 27 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, 8 Kasım'da belediye meclis üyelerinin oylarıyla göreve geldiğini anımsatarak, "Bizlere destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben de sizler gibi seçilmiş bir meclis üyesi olarak 3,5 yıldır bu koltuklarda görev yaptım. Bu mecliste çok ciddi bir olgunluk olduğunu söyleyebilirim."

"Aldığımız kararların hemen hemen büyük çoğunluğunu oy birliktelikleriyle hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de bu güzelliğin, olgunluğun, birlikteliğin azami ölçüde devam ettirileceğini ifade etmek istiyorum. Teveccühleriniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

EVSEL KATI ATIK TARİFELERİ

Gündem maddeleri içerisinde yer alan 2018 evsel katı atık tarifelerini açıklayan Plan Bütçe Komisyon Başkanı Berat Ertopuz, "2018 yılı evsel katı atık bertaraf tarifelerini belirlemek üzere çalışmalar başlatıldı. 75 bin 673 adet konut abonesi, 13 bin 596 adet küçük işletme abonesi, 136 adet orta ölçekli, 18 adet de büyük ölçekli işetme abonesi bulunuyor. İnegöl Belediyesi'nin yıllık temizlik maliyeti 14 milyon 715 bin 69 TL'dir. 2017 yılı içinde tahsil edilen 1 milyon 623 bin 949 TL çevre temizlik vergilerinin minha edilmesi neticesinde toplam sistem maliyeti 13 milyon 91 bin 120 TL'dir."

"Konut için abone başına her ay 10 TL+KDV, küçük ölçekli işletme abone başına her ay 19,75 TL+KDV, ortaölçekli işletme abone başına her ay 380 TL+KDV, büyük ölçekli işletme abone başına her ay 800 TL+KDV olarak belirlenmiştir. Ayrıca su aboneliği olmayan konut ve işyerlerinden her abone için belirlenen aylık ücret tarifesinin 12 ay ile çarpımı sonucu bulacak tutar Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksit halinde belediyemizce tahsil edilecek" dedi.

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

KİRA BEDELLERİNE ZAM

Meclis toplantısında belediyeye ait işyerlerinin kiraları üfe/tüfe oranları dikkate alınarak %10 zamlanırken; toplantıda ayrıca İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğüne Alanyurt belediye hizmet binası mevkiinde bulunan 400 metrekare belediyeye ait alan arsa 2 yıl içerisinde inşaatına başlanmak şartıyla 25 yıllığına tahsis edildi.

Belediye meclisinde; Kent Konseyinin İnegöl Belediyesinin destekleriyle düzenleyeceği kısa film yarışmasının ödülleri belirlendi. Görüşme sonucunda 1'inciye 5 bin TL, 2'nciye 2 bin 500 TL, 3'üncüye ise bin 500 TL, mansiyon ise 500 TL ödül verilmesi oy birliği ile kabul edildi.