Başvuru kılavuzunun yayımlanması ile KPSS Lisans için başvurular başlamış oldu. Söz konusu KPSS başvuruları ise 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile sona eriyor. Bugün mesai bitimine kadar ÖSYM sitesinden başvuruyu yapmış olmak gerekiyor.

KPSS genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 10,15'te yapılacak. Aynı gün ikinci oturum ise 14,45'te gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınav 130 dakika sürecektir. KPSS alan bilgisi testi ise 28 - 29 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanacaktır.

2018 KPSS için başvuru yapacak olan adaylar başvuru işlemlerini yaptıktan sonra 22 Mayıs 2018 mesai bitimine kadar başvuru ücretlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara yatırmaları gerekmektedir.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

Başvurular Nasıl Yapılacak?

KPSS başvurusu yapacak olan adaylar ÖSYM'nin aday işlemleri sistemine kendi şifreleri ve T. C. Kimlik Numaraları ile giriş yapacaklardır. Sisteme giriş yapan adaylar yeni sayfa olarak açılan panel üzerinde yer alan 2018 KPSS başvuru sekmesinden gerekli bilgilerin doldurulması sureti ile başvurularını yapacaklardır.