Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

Başkan Alper Taban'ın göreve gelmesinin ardından dikkat çeken en büyük atağı İnegöl Belediyesini dijitalleştirmek oldu. 'Belediyeyi değil, şehri yönet' sloganıyla akıllı şehir modelleri oluşturan İnegöl Belediyesi, iş ve işleyişi yapay zeka ile güçlendirilerek daha aktif ve etkin bir yönetim sistemi olan FlexCity'i tercih etmişti.

21 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen ihaleyi toplam 2 milyon 202 bin TL ile Üniversal Bilgi Teknolojileri şirketi kazandı. Flexity isimli yazılım şuan İnegöl Belediyesi'nde kullanılmaya başlandı. Yeni yazılımla birlikte artık müdürlükler arasında yazışmaların sistem üzerinden yapılırken, imzalar artık dijital imza ile anında atılarak işler daha çabuk halledilecek.

TÜM YAPILARI KONTROL EDEBİLECEK

Yeni sistem ile beraber İnegöl Belediye Başkanı belediyedeki tüm yapıları kontrol edebilecek. Belediyede hangi kurum ile alakalı ne kadar şikayet geldiğini görebilecek. Bu bilgileri rapor olarak elde edebilecek.

Geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen yazılımın lansman toplantısında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban; "Değişim ve dönüşüme her zaman ihtiyacımız var. Bu sadece Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesinde yaşanmış değişim sonucunda gelen bir değişim değil. İhtiyaç olduğu anda bu değişimleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de buna benzer bir hareket içerisindeyiz. Biz belediyeyi değil şehri yönetmek zorundayız. Biz şehrin sorumlu yöneticileri olmak zorundayız. Bu böyle olmadığı takdirde sadece belediyeyi yönetmekle kalmış olacağız. O yüzden burada görev yapan bizlerin bu şehre kaybettirecek zamanı olmadığını düşünüyorum. Her vakti değerli bilerek çok daha güzel işler ve icraatlar yapıyor olmamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.