İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin startını verdi. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri işbirliğinde hazırlanan "Haydi Bir Çocukluk Yap Kültürel Oyuncak Sergisi" dün Kent Müzesi sergi salonunda düzenlenen törenle izlenime açıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan ve 250 adet oyuncağın yer aldığı sergi 23 Nisan'a kadar açık kalacak.

BU SERGİNİN BİR AMACI VAR

14.30'da düzenlenen serginin açılış töreni, UÜ İnegöl MYO Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir'in konuşmasıyla başladı. Bu serginin bir amacı olduğunu ifade eden Bözdemir, "Sadece gezip çıkılacak bir sergi değil. Amacımız unutulmaya yüz tutmuş eserleri yeniden canlandırmak. Özellikle Türk zeka oyunlarının unutulmamasını sağlamak ve ülkemizde değişik yörelerde el emeği ile yapılan bebeklerin sizlerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bu oyuncaklar Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin emekleriyle yapılmıştır. Biz bu işin sadece organizasyon kısmında yer aldık. Gerçekten çok büyük emek verdiler. Sizlerin huzurunda öğrencilerime ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Üniversite olarak bizi hiç yalnız hissettirmeyen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a da ayrıca teşekkür ediyorum. En ufak isteğimizi bile hiç kırmadan yerine getiriyor. Ayrıca sergi açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Emre Bozdemir, şuanda üzerinde en çok durulması gereken alanın çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi alanı olduğuna da vurgu yaparak "Çünkü kişiliğin yüzde 70'i bu dönemlerde gelişir. Bu dönemler sadece çocukların oyun oynadığı dönemler değildir. Ciddi bir kişilik kazanımı yaşıdır. Oyuncakların ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

VATANINI MİLLETİNİ SEVEN İNSANLAR YETİŞTİRMELİYİZ

Emre Bozdemir'in ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir konuşma yaptı. Pazar günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanacağını hatırlatan Aktaş, "Belediye olarak da bir dizi etkinlikler hazırladık. Bunlardan biri de az sonra açacağımız sergimiz. Ben serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğinin teminatı çocuklarımızın gözlerindeki o ışıltıyı görünce onların her şeyi hak ettiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için çocuklarımızı iyi eğitimlerden geçirmemiz gerekiyor. Eğitimden tutunda sağlık, ekonomi, teknolojiye kadar her alanda ilerleme olmazsa olmaz bir konu. Anne babalar çocuklarına maddi anlamda katkı sağlarken, iyi eğitim alması açısından katkı sağlarken beraberinde onlara sevgileriyle de, yürekleriyle de katkı ve destek vermeli. Ben her ortamda söylüyorum. En iyi mühendisleri, doktorları, en iyi siyaset adamlarını ve yöneticileri yetiştirebiliriz ama ülkesine, bayrağına, insanlara karşı muhabbetli, milli ve manevi değerlere bağlı, gerçekten vatanını milletini seven insanları yetiştirmek gerekiyor. Allah'tan korkan ve insanları seven insanlar yetiştirmemiz gerektiğini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

GELİŞİMİNİN YÜZDE 90'INI TAMAMLAR

Bir çocuğun gelişiminin yüzde 90'ını 6 yaşına kadar tamamladığını da vurgulayan Aktaş, "Zaten o yüzden okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Gerçekten anne ve babaların okul öncesi eğitimi özellikle önemsemesi gerektiğini ve bunun da giderek her yıl arttığını, ülkemizde bu konuda algı oluştuğunu ifade etmek istiyorum. Bunlar gelecekte doktor olacaklar, vali olacaklar, öğretmen olacaklar, çiftçi olacaklar, fabrikada işçi olacaklar, Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan olacaklar. Unvanlar hiç önemli değil. Önemli olan doğru dürüst olmaları" ifadelerinde bulundu.

OYUNCAKLAR İHTİYAÇ SAHİBİ OKULLARA GÖNDERİLECEK

Haydi Bir Çocukluk Yap Kültürel Oyuncak Sergisinin Kent Müzesindeki 82'nci sergi olduğunu da kaydeden Aktaş, şöyle devam etti: "Sergideki malzemeler yaklaşık 250 adet olup çoğunlukla artık kumaş ve ahşaplardan oluşturulan oyuncaklardan oluşmaktadır. Sergi salonunda sergilenen oyuncaklar daha sonra ihtiyaç sahibi okullara gönderilecektir. Her dönem yaklaşık 200 adet oyuncak ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmakta. Öğrencilerimizin yaptığı bu hayırlı hizmet gerçekten takdire şayan. 19-23 Nisan tarihleri arasında sergimiz açık kalacak."

23 NİSAN DOLU DOLU GEÇECEK

"Hemen akabinde de İlknur Ulusoy Akıncı hanımefendiye ait "Oylat" konulu Kişisel Fotoğraf Sergisi ile karşınızda olacağız. Şunu da belirtmek isterim ki 23 Nisan Çocuk Bayramına özel olarak bu hafta çeşitli etkinlikler ile çocuklarımızı eğlendirmeyi ve mutlu etmeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda çocuklarımızın özgüven kazanmalarına yönelik olarak 7- 11 yaş arası 30 yavrumuzun katılım gösterdiği Türk Sanat Müziği Çocuk Korumuz 21 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Müze Konferans Salonunda sahne alacak. 22 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'de ise Müze Konferans Salonunda "İbişin Sınavı" çocuk tiyatrosu ile İnegöllü çocukların karşısında olacağız. Ayrıca çocuklarımızın bu anlamlı günü doyasıya yaşamaları için 22 Nisan Cumartesi günü Heykel önünde Saat 11.00 - 17.00 saatleri arasında 10D sinema gösterimi yapacağız. Etkinlik kapsamında ayrıca alandaki çocuklarımıza özel yüz boyama etkinliği yapılacak olup çocuklarımıza çeşitli hediyeler de verilecek. 23 Nisan çocuk etkinlikleri kapsamında 4 eski beldemizdeki (Tahtaköprü, Cerrah, Kurşunlu ve Yeniceköy) çocuklarımızın da eğlenceli ve bilgilendirici bir gün geçirmeleri amacıyla 10D sinema gösterimi de yapılacak. Çocuklarımızın doyasıya eğlenecekleri bu güzel aktivite ve etkinliklere katılmalarını buradan özellikle belirtmek istiyorum."

Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte kurdele kesimini gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ardından sergiyi gezerek oyuncakları inceledi. Sergiye vatandaşların katılımı da yoğun oldu.

Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı Bilim Merkezi ilk etkinliğe ev sahipliği yaptı