MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

ZORLU SINAVLAR KAPIDA
Okul hayatında yapılan tercihler meslek hayatının başarısını da etkiliyor. 12. sınıf öğrencilerini ikinci dönemde zorlu sınavlar beklerken aynı zamanda tercihlerde önemli konumda.


1.DÖNEMİ TEKRAR EDİN
İkinci dönem ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Kalite Özel Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Salih Zeki Kara, öğrencilerin ikinci döneme hazırlanırken birinci dönem konularının da üstünden geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Kara sözlerine şöyle devam etti:
''Birinci döneme ait konu eksiklerimiz var ise öncelikle öğrencilerin hedefi bu eksiklikleri tamamlamak olmalı. Daha sonra sık sık konu tekrarı yaparak farklı kaynaklardan soru çözülmeliler.
Özellikle geçmiş konulardan çok fazla yanlışı çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermeli. Bu nedenle sınava girecek öğrenciler, takıldıkları konularla ilgili geçmiş yılların bilgilerini de gözden geçirmeli.''
TESTLERİ SINAVDAYMIŞ GİBİ ÇÖZÜN
Kara:''Öğrenciler sınavda soruları daha hızlı çözmesi için sık sık sınav denemeleri yapmalılar. Özellikle sınava son iki hafta kala, sınav saatinde başlayarak üç günde bir sınav denemesi çözmeliler. Böylelikle sınava daha konsantre bir şekilde girmiş olurlar'' dedi.