Ramazan ayını daha anlamlı bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, bugün itikafa girecek. Peygamber efendimiz(sav)'in hiç terk etmediği sünnetlerden olan itikaf Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştiriliyor.

Modern hayatın yoğunluğu içinde kendisine zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen itikaf ibadeti, Ramazan'ın manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi'ni tam olarak idrak edebilmek adına da önem taşıyor.

İNEGÖL'DE 3 CAMİ HAZIR

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene Ramazan'da itikafa girilecek camileri belirledi. Yurt genelinde 4 bin 655 cami itikafa girmek isteyenler için hazırlanırken, İnegöl'de Hacı Hafız (Lazlar) Camisinde, Cerrah Mahalle Camisinde ve Gazelli Mahalle Camisinde itikafa girilebilecek.

İTİKAF NEDİR?

İtikaf, ibadet için ezan okunan ve kamet getirilen bir mescitte, bir camide veya ibadet yapılan bir mabette itikaf niyeti ile ikamet etmekten ibarettir. Zamanı, Ramazan ayının son on günüdür.

Ramazanın son on günü içerisinde itikafın sünnet-i müekkede olmasının hikmeti, Kadir Gecesini ihya etmektir.

Çünkü Kur'an'ın beyan buyurduğu gibi, bin aydan daha hayırlı1 olması hasebiyle Kadir Gecesi, gecelerin en faziletlisidir. İtikafın bu geceye rastlamasının feyiz ve sevabı hadsiz ve hesapsızdır.

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?