SAHUR MESAİSİ SÜRÜYOR

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

Ramazan ayı ile birlikte davulcuların da bayrama kadar sürecek sahur mesaileri sürüyor. Özellikle çalar saat olmadığı dönemlerde sahur yapmak için fazlasıyla ihtiyaç duyulan davulcular, şimdilerde teknolojinin ilerlemesine rağmen Ramazanın değişmez geleneğini, geleceğe taşımak adına özenle işlerini yerine getirmeye çalışıyor.

RİTM SANATÇISI

Manilerle, değişik ritmlerle ahaliyi sahura kaldıran davulculardan biri de 11 yıl İstanbul'da, 18 yıldır da İnegöl'de tokmağı davulla buluşturan 62 yaşındaki Ayhan İşinçelik. İstanbul'da ritm sanatçılığı yapan ve birçok ünlünün arkasında sahne alan İşinçelik, 11 yıl İstanbul'da Ramazan ayında davulculuk yaptı. İnegöl'de de 18 yıldır bu mesleği devam ettiren İşinçelik, davul çalıp mani okuyarak geçtiği yollarda evlerin ışıklarının yanmasıyla seviniyor ve yaklaşık 1,5 saat süren mesaisi sonrası evine dönüyor.

KAFAMIZA ŞİŞE ATTILAR

Görevini yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğünü belirten İşinçelik, vatandaşların sahur vaktinde davul ve manilerle uyanmaktan memnun olduklarını ifade etti. Ramazan davulculuğunu severek yaptığını anlatan İşinçelik; "Yağışlık havalarda arabayla davulculuk yapıyoruz. İnsanlar genelde memnun ama İstanbul'da zaman zaman oruç tutmayanlardan tepkiler alırdık. Şişe atanlar dahi oldu. Ama biz görevimize yıllarca devam ettik. Geceleri davul sesinden dolayı araçların alarmları ötüyor. Bu da bize sıkıntı oluşturuyor. Her mahallenin davulcusu var. Biz de kendi alanımızda insanları sahura uyandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.