3,5 MİLYON TL HARCANMIŞTI

İnegöl Belediyesi'nin önemli projelerinden birisi olan Boğazköy Barajı manzaralı 3,5 milyon TL'lik proje yok oldu gitti. Açıldığı günlerde ilçe halkının gözde dinlenme ve piknik alanı olan eski çöplük alanında yaptırılan mesire alanı şimdilerde alkol alınan mekan haline geldi.

DOĞAL YAŞAM ALANI TAMAMEN YOK OLDU

İlgisizlik nedeniyle kaderine terk edilen alanda halkın kullanımı için oluşturulan malzemeler kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Atıl durumda bırakılan yaklaşık 92 dönümlük 26 futbol sahası büyüklüğünde olan mesire alanı, şuanda büyük boş bir alan olarak duruyor. Doğal yaşam alanı tamamen yok oldu.

BÜYÜKŞEHİR'İN SORUMLULUĞU ALTINDA

Konuyla alakalı görüştüğümüz Belediye Başkanı Alper Taban,

"2014 yılı itibariyle Büyükşehir yasası uygulanmaya başlamasıyla 10 dönüm ve üzerindeki tüm yeşil alan ve parkların bakımı, işletmeciliği ve kontrolü Bursa büyükşehir Belediyesine dahil oldu. Bu alan da 2014 yılı öncesinde İnegöl Belediyesi tarafından yapılan bir alandı. Öncesi bilindiği üzere burası çöplüktü."

KONUT OLMAYINCA KORUNAMADI

"Çöplüğün üzeri kapatılarak çok güzel bir parka dönüştürülmeye çalışıldı. Ancak o bölgede konutların olmamasından dolayı orası çok fazla korunamadı.

Burada dikmiş olduğumuz genç fidanlar, ağaçlar ile piknik malzemeleri sorumsuz kişiler tarafından maalesef zarar verildi. Burada Bursa büyükşehir Belediyemizin geleceğe dair sosyal tesis ve beraberinde yapacağı çalışmalar var" dedi.

2014 YILINDA AKTAŞ AÇMIŞTI

2014 yılında düzenlenen açılış programında dönemin Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada;

"İnegöl Belediyesi olarak burada yaptığımız rehabilitasyonun ardından kötü tablonun ortadan kaldırıldığı bölge, sağlıklı bir görünüme kavuştu. Uygulanan rehabilitasyon çalışması sayesinde üzerinde piknik alanları ve spor alanlarının da yer alacağı bir yaşam alanı haline getirdik. Burada hem rehabilitasyon projesi uyguladık hem de çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdik. "

"Eski çöplük alanının düzenlenerek doğal yaşama kavuşturulması projesine 3 milyon 310 bin TL ihale bedeli ile 22 Nisan itibariyle çalışmalara başlamıştık.

Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin

İşte görüyorsunuz 4 sene önce çöp dağları olan yerde şimdi mis gibi kokular geliyor. Bu 1.etabı. İnşallah 2014 yılından sonrada 2. etap ihalesini gerçekleştireceğiz" diye konuşmuştu.