BU PARALAR NEREDE?

29 Mart Güncel Altın Fiyatları 29 Mart Güncel Altın Fiyatları

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Koalisyon hükümetinde yasa çıktı bu koalisyon hükümeti milli iradenin %54'ü ile iktidar olmuştu. Bu koalisyon hükümeti çözemeyince yerine AK Parti iktidara geldi. AK Parti sorunu çözeceğim diye geldi ama şimdi bu mağduriyeti ben oluşturmadım ki diyor. Emeklilikte yaşa takılanların sayısı yasa çıktığında 11,5 milyondu. Daha sonra kademeli emeklilik olduğu için yaşa takılanların sayısı 5,3 milyon kişi. 10 milyon kişinin maaşını vermediniz yıllarca ertelediniz bu paralar nerede? Emeklilikte yaşa takılanlar yıllarca para alamadılar. Emeklilikte yaşa takılanlar bence şöyle demeli ben yıllarca paramı alamadım demiyor sadece beni emekli et diyor."

HER AY 42 BİN KİŞİ EMEKLİ OLUYOR

"Kişi sayısı ile alakalı gerçek rakamlar verilmiyor. Emeklilikte yaşa takılanların sayısı 5,3 milyon kişi. Ama bu yaşa takılanlar hemen emekli olacak diye bir durum yok. Emeklilikte 25 yıl var bu yılı dolduracaklar prim günleri var. Yasa çıktığında emekli olacak kişi sayısı 1 milyon. Bu yasa çıkmasa da 500 bin kişi zaten emekli olacak. Ülkede her ay 42 bin kişi emekli oluyor. "

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET ALTINDA

"Ülkemizde ortalama emekli maaşı 1300 TL, Türkiye'de ortalama emekli maaşı asgari ücretin altına düştü. Biz 1 milyon kişiye göre hesap yaptığımızda maliyeti 8-10 milyar civarındadır. Bize ne dediler bunun maliyeti 25 milyar gerçek maliyet 8-10 milyardır. Ben aynı zamanda mali müşavirim cumhurbaşkanımız çıktı dedi ki toplamda maliyet 760 maliyet var, Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi 900 milyar, bütçe kadar emekliye maaş verilir mi?"

EYT'LİLER BU VATANIN ÖZ EVLATLARIDIR

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriyeliler dışında diğer dünya devletlerine insani yardımda dünya birincisi 350 milyonluk Amerika dünya ikincisi. Tamam, ayağımızı yorganımıza uzatalım diğer dünya ülke insanlarına 45 milyar yardım ediyoruz emeklilikte yaşa takılanların maliyeti ne kadar 8-10 milyar. 45 Milyarı ben demiyorum Dışişleri Bakanı övünerek söylüyor. Bende diyorum ki diğer dünya ülkelerine varda kendi vatandaşına mı yok? Emeklilikte yaşa takılanlar bu vatanın öz ve öz evlatları. Siz kendi öz evlatlarınıza hak ettiği parayı vermiyorsanız bunun adı mağduriyettir."