S.S. 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü kooperatif binasında gerçekleştirildi.

2 LİSTE YARIŞTI

Mevcut başkan Yusuf Ziya Özbek ile eski başkan Recep Portakal'ın aday olduğu kongrede, üyelerin güvenoyunu alan Portakal, 5 yıl sonra yeniden başkanlığa seçildi.

YÖNETİM KURULU 5'E DÜŞÜRÜLDÜ

Divan başkanlığını Mahmut Demirtaş'ın yaptığı olağan genel kurulda, denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi. Genel kurulda ayrıca gündem maddeleri içerisinde bulunan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin hizmet süreleri ile sayıları üyelerin oyuna sunuldu.

Yapılan oylama sonucunda, yönetim kurulu üye sayısının 9'dan 5'e düşürülmesine, 2 olan denetleme kurulu üyelerinin aynı kalmasına, görev sürelerinin 1 yıl olması oy çokluğuyla kabul edildi.

5 YIL ARADAN SONRA ADAY OLDU

5 yıl aradan sonra yeniden aday olan Recep Portakal, "Ben kooperatifin en eski üyesiyim. Bu kooperatif buralara öyle göründüğü gibi kolay gelmedi. Büyüklerimden almış olduğum terbiyeyle bugün sizlere hizmet etmeye talip oldum. Bir aya kadar adaylık düşüncem yoktu. Bunu mevcut yönetimde biliyordu. Kendilerine söylemiştim. Beni adaylık için zorladıklarını biliyorlar. Çıktım aday oldum."

"2012 yılındaki seçimi hatalarımızdan dolayı kaybettik. Hatalarımdan dolayı 5 yıl ceza aldım. Ben bu cezayı hapiste değil çalışarak ödedim. Şimdi geçmişten ders çıkardım. Bir daha bu hataların olmaması için sizlere namus sözü veriyorum. Benim kooperatifte emeğim var. Bu kooperatif için taş üstüne taş koyan herkesten Allah'tan razı olsun. Mevcut yönetimde kooperatife mutlaka bir şeyler yapmıştır."

SİZLERE GÜVENDİM

"Önce bu cesareti kendimde buldum, sonra sizlere güvendim böyle yola çıktım. Kongreler adaylarla süslenmeli ve seçimin kazanı kaybedeni olmamalıdır. Kooperatifin menfaatleri hep ön planda tutulmalı. Ortakların para kazanması çok önemli. Ezmeyeceğim, ezdirmeyeceğim. Asla ayrımcılık yapmayacağım. Hizmet bizden, destek sizden. Adaletin olduğu yerde kavganın yeri yoktur" diye konuştu.

ANLIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen mevcut Başkan Yusuf Ziya Özbek ise, "Bu kürsüde; adaleti sağlayacağımızın, adil davranacağımızın ve herkesin hakkını savunacağımızın sözünü vermiştik ve sözümüzün arkasında olduğumuzu bu zamana kadar geçen süre de arkasında da durduk. Anlımız ak, başımız dik sizin karşınızdayız."

"Şahsım ve yönetim kurulumum da bulunan tüm yöneticilerim kooperatifimizin hak ve hukukunu korumuş olup, tüm üyelerime iş verme anlamında herkese eşit davranarak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara aynı heyecanla devam ettik ve edeceğiz. Değerli üyeler, başkanlık için aday olan arkadaşlar 7 yıl bu kurum da yöneticilik yaptılar. O yılları bir değerlendirelim, bir hatırlayalım; 7 yıl içinde alacaklarını tahsil edememiş, neredeyse mazot alamayacak hale gelmiş. Borçlarını günüde ödeyememiş. Taşıyıcılar kooperatifini böyle bir yönetimden, ben ve yöneticilerim görevi devraldık."

"Şimdi biz göreve başladığımız yılları bir değerlendirelim; kooperatifimizin bütün borçlarını bitirdik. Yatırımlarını yapmaya başladık. 2000 metre kare olan arsayı satın aldık. Petrol istasyonunu kurduk. Bütün olan problemlerimizi aşmış bulunmaktayız. Hiç bir yere, hiç kuruma borcumuz yoktur. Bunları başarmış, yapmış bir yönetimle karşınızdayız. Sizlerden tekrar bize güvenmenizi, destek vermenizi bekliyoruz" dedi.

172 OY ALDI

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kapalı oy kullanımıyla yapılan genel kurulda, kullanılan 313 oydan 172'sini alan Recep Portakal başkanlığa seçildi. Diğer aday Yusuf Ziya Özbek ise 141 oy aldı.

YENİ YÖNETİM

Recep Portakal başkanlığındaki yönetim kurulu; Niyazi Cengiz, Hayrettin Baykoz, Rahmetullah Ertem ile Murat Tüfekçi'den, denetleme kurulu da Erol Türk, Yılmaz Kozan'dan oluştu.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor