9 Haziran 2017 Cuma günü itibari ile 2016-2017 öğretim yılının sona ermesiyle 3 aylık tatile çıkan öğretmen ve öğrenciler, bugün ders başı yapacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün çalacak ilk ders ziliyle başlıyor.

YARIYIL TATİLİ 19 OCAK'TA

2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. yarıyılı 18 Eylül tarihinde başlayacak ve 19 Ocak 2018 tarihinde sona erecek. 2. yarıyıl ise 05 Şubat 2018 tarihinde başlayıp 08 Haziran 2018 tarihinde sona erecek.

ÜCRETSİZ TAŞINACAKLAR

İlköğretim Haftası kutlamaları ise Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek. Kutlama programı da İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu ev sahipliğinde düzenlenecek. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında; Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesinde eğitim gören öğrenciler, 127 servis aracı ile ücretsiz taşınacak.

12 YENİ OKUL AÇILIYOR

Yeni eğitim yılında 3'ü resmi, 9'da özel olmak üzere toplam 12 okul açılacak. Yeni açılacak okullar arasında bulunan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'nin sayılı okullarından olma özelliğini taşıyor.

PROJE İMAM HATİP LİSESİ

Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi'nin yerinde açılan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye genelinde 'Fen ve Sosyal Bilimler Projesi' kapsamında eğitim verecek 36 okuldan birisi. Okulda, İmam Hatip Liselerinde okutulan mesleki derslerin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulanacak.

İLÇELERDE SADECE İNEGÖL'E KURULDU

Türkiye'de kurulan 17 Tematik Meslek Lisesi'nden birisi olan Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesinde eğitim verecek.

İlçeler arasında sadece İnegöl'de açılan okul, mobilya alanında eğitim ve öğretim verecek. İş garantili okul olarak dikkat çeken, Mobilya Lisesi'nde Mobilya ve İç Mekan Ressamlığı, İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi ve Mobilya İskeleti ve Döşemesi programları uygulanacak.

KIZ MESLEK 2 OKULA TAŞINDI

Bu arada İnegöl'deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarına ait eğitim ortamlarının daha verimli kullanılması amacıyla bazı düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, bazı okulların açılması, kapatılması, taşınması ve bazı alanların birleşmesine karar verildi.

Bakanlık tarafından alınan kararla ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) kapatıldı. Kapatılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi.

SPOR LİSESİ İNEGÖL'E GELDİ

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Külliyeye taşınmasına karar verilirken, bu okuldan boşalan binaya Spor Lisesi'nin taşınmasına karar verildi. Spor Lisesinin bulunduğu binada ise Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması kararlaştırıldı.

DÖRTÇELİK'TE 4 ALAN KAPATILDI

6 alanı bulunan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının kapatılarak, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte külliyeye taşınmasına karar verildi. Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında Giyim Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanı olmak üzere 2 alanla hizmet verecek.

SOSYAL BİLİMLER DÖRTÇELİK'TE

Öte yandan depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı verilen Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'nin bulunduğu binaya taşınırken, Sosyal Bilimler Lisesi de Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınması kararlaştırıldı