696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında taşeron işçilerin 'taşeron'dan 'Sürekli işçi kadrosu'na geçiş süreci devam ediyor.

SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de

ARTIK SIRADA SINAV VAR

Taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosu pozisyonda çalışabilmek için geçtiğimiz haftalarda başvurularını tamamladı ve yapılacak taşeron sınavı için bekleyişe geçti.

KESİN LİSTELER ASILACAK

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak, ardından sınav yapılacak.

BELEDİYE İLK SONUÇLARI AÇIKLADI

İnegöl Belediyesi, taşeron işçilerin başvuru sonuçlarını açıkladı. Belediye, kabul edilenler ve kabul edilmeyenleri liste halinde duyurdu.

Resmin internet sitesinden yapılan duyuruda; 558 kişinin başvuruda bulunduğu ve bunlardan 532 kişinin başvurusunun kabul edildiği, 26 kişinin ise başvurusunun reddedildiği bildirildi.

26 BAŞVURU RET EDİLDİ

Başvurusu red edilen 26 kişiden 23'ünün şartları taşımadığı, 2 kişinin kendi isteğiyle ayrıldığı, 1 kişinin de emeklilik hakkını elde ettiği için başvurusu reddedildiği ifade edildi.

Tespit Komisyonunda ise Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, Hukuk İşleri Müdürü Emin Dündar ve İnegöl Mal Müdürü Erol Özdil yer aldı.

RESMİ SİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin belediye başkanlığından yapılan açıklamada;

"4734 sayılı Kanun hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerinin, 24.12.2017 tarih ve 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 127'nci maddesiyle 27.06.1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 24 üncü madde kapsamında;

sürekli işçi kadrosuna geçiş talebine ilişkin başvuruları incelenmiş olup, gerekli şartları taşıyan ve sınava katılmaya hak kazananlar ile gerekli şartları taşımadığından sınava girmeye hak kazanamayan kişilere ait listeler yayınlanmıştır."

AYRICA TEBLİGAT YAPILMAYACAK

"1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan usul ve esasların 35. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen:

"İnceleme neticesinde şartları taşıdığı ve taşımadığı tespit edilenlerin isimleri, çalıştıkları teşkilat ve/veya birimin de belirtilmesi suretiyle müracaat ettikleri birimlerce/idarece veya idarenin şirketince ilan (internette veya idarece/idarenin şirketince belirlenecek şekilde) edilir ve bunlar yükleniciye bildirilir.

Bu şekilde yapılan ilan tebliğ yerine geçer. Başvuru sahiplerine ayrıca tebligat yapılmaz." hükmü uyarınca ilgili kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır."

İTİRAZ HAKKI VAR

"Sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü Evrak Birimine kayıt yaptırmak koşuluyla İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak itirazda bulunabilirler" ifadelerine yer verildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Taşeron başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, taşeron sınavına katılmaya hak kazanan isimler duyurulacak.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak.

Listelerin yayımlanmasının ardından taşeron sınavı 3 Mart - 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Taşeron işçiler, sınavın ardından 23 Mart - 26 Mart 2018 tarihleri arasında kurula itirazlarını yapabilecek ve 27- 31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelenecek, kesin sonuç açıklanacak.

BURADAN BAKABİLİRSİNİZ

Listelere İnegöl Belediyesi'nin resmi sitesinde; http://www.inegol.bel.tr/ duyurular bölümünden ulaşılabiliyor.