Şehir merkezinde bulunan mezarlıklar %100 doluluk oranına ulaştı. Bu nedenle İnegöl Belediyesi aldığı kararla, bu mezarlıklara definleri kapattı.

Hastane mezarlığı, Kavaklaraltı mezarlığı, İstanbullu Hasan mezarlığı, Mesudiye cami içi mezarlığı, Alanyurt köy içi mezarlığı ve Orhaniye mezarlığı dolu olduğundan defin hizmetine kapatıldı. Sadece yakını bu mezarlıklarda olanların üzerine defin izni veriliyor. Cenazelerini yakınlarının üzerine defin etmek isteyen cenaze yakınlarının birinci derece akrabaları (anne, baba, kardeş veya çocukları) Mezarlıklar Müdürlüğüne dilekçe yazarak izin alabiliyor.

İnegöl Belediyesi; cenaze aracı, kefenleme işlemi, mezar kazımı, tahta ve başlık gibi bütün cenaze işlemlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyor. İlçe merkezindeki 15 mezarlık ile kırsal mahallelerde bulunan mezarlıkların toplam doluluk oranının %78'ye ulaştığı bildirildi.

%100 doluluğa ulaşan Hastane mezarlığı, Kavaklaraltı mezarlığı, İstanbullu Hasan mezarlığı, Mesudiye cami içi mezarlığı, Alanyurt köyiçi mezarlığı ve Orhaniye mezarlığı dışındaki diğer mezarlıkların doluluk oranı ise şu şekilde;

Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat! Her şeye yemin edenler, çok yemin edenler, yemininden dönenler, dikkat!

20 bin 589 metre kare alana sahip Akhisar Mezarlığı %75,

20 bin 177 metre kare alana sahip Cerrah Mezarlığı %70,

2 bin 669 metre kare alana sahip Huzur Mahallesi Mezarlığı %70,

8 bin metre kare alana sahip olan Kurşunlu Mezarlığı %75,

35 bin 415 metre kare alana sahip Mahmudiye Mezarlığı %90,

14 bin 500 metre kare alana sahip Tahtaköprü Mezarlığı %80,

36 bin metre kare alana sahip Yeniceköy Mezarlığı %80,

12 bin metre kare alana sahip Kent Mezarlığı %5,

6 bin 52 metre kare alana sahip Mesudiye (dereboyu) Mezarlığı %70,

Kırsal Mahallelerdeki mezarlıklar %65.