2 ASIRLIK MÜCADELE

Hotel Angelacoma'da yoğun katılımla gerçekleştirilen yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'ın, Türkiye'nin siyasi tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, Milletin 200 yıllık mücadelesinin, yönetim sistemi arayışının en önemli halkasının 16 Nisan olduğunu söyledi.

AVRUPA'NIN MAKYAJI BOZULDU

Avrupa'nın referandum sürecinde makyajının bozulduğuna dikkati çeken Kaynak, "Avrupa, terör örgütlerinin Avrupa anayasa paketine karşı 'hayır' propagandası yapılmasına büyük fırsat vermiştir.

Çocuklarımıza, torunlarımıza 'Biz Türkiye'nin yönetim sistemini, istiklalini ve istikbalini, milli egemenliğini, millet iradesini emin ellere bıraktık' diye övüneceğimiz en önemli hadiseyi 16 Nisan'da milletimize yaşattınız."

16 NİSAN ÖNEMLİYDİ

"Avrupa'da parlamenter sistemle ve başkanlık sistemi ile idare edilen devletler var. Önemli olan, başkan da parlamento da olacaksa demokratik bir yönetim olmasıdır. Bizim karşılaştığımız tablo, kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyinden izlemeye alınma, yani dış kapının önüne kadar konulma kararıdır.

16 Nisan önemliydi ama bizim işimiz bitmedi. Rehavete kapılmak, bizim işimiz değil. İnancımızdan asla taviz vermeyeceğiz, mücadele kararlılığımızdan da asla geri durmayacağız" diye konuştu.

MİLLET 'EVET' DEDİ

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının, hayırlara vesile olmasını dileyerek, büyük bir olgunluk içerisinde, sandık başına giden milletin hür iradesiyle, anayasa değişikliği konusundaki görüşünü, evet diyerek, ifade ettiğini söyledi.

TEK VATAN, TEK DEVLET

Sonuçla birlikte yeni dönemin başladığını aktaran Demirel,

"16 Nisan halk oylaması, milletimizin geleceğine sahip çıktığının, önemli bir göstergesidir. Ülkemizde, yönetim sistemi konusunda, tarihi bir karar verilmiştir. Bu karar sıradan bir olay değildir. Bugün, sistem üzerindeki, dönüşüm kararının, verildiği gündür."

"Cumhuriyet tarihinde ilk defa; milletimiz, iradesiyle, böylesine önemli bir değişime, karar vermiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte; yürütme, yasama ve yargı erkleriyle, arasındaki ilişkiler birbirlerinden, tamamen ayrılmıştır.

Bu üç organ, aynı ortak hedefe, yani; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, amacı doğrultusunda, hizmet verecek" dedi.

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

KARARA SAYGI DUYUYORUZ

Halk oylamasında, değişimi savunmanın zor olduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Adem Demirel,

"Hamdolsun ki, bu zoru başardık. Tarihimizin en önemli yönetim reformunu hayata geçiriyoruz. Milletimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Milletimiz, bu zaferin mimarıdır. Sonuçların ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Demokrasisine sahip çıkan, tüm vatandaşlarımıza, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

CEVABI MİLLET SANDIKTA VERDİ

En güzel cevabı milletin sandık başında verdiğini ifade eden Demirel şöyle konuştu,

"Halkın iradesi, nasıl tecelli ederse, o sonuç, başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış, Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine, olur vermiştir. Bu ülke, bu millet, artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye, hiçbir tehdide, boyun eğmeyeceğini, bir kez daha göstermiştir."

Bu seçimlerle, 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan, FETÖ terör örgütüne, bölücü terör örgütüne, Türkiye'ye düşmanlık yapan dış mihraklara, en güzel cevabı, milletimiz sandıkta vermiştir.

Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye'dir, kazanan aziz milletimizdir. Şimdi artık; dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma, zamanıdır. Sandıkta bizim tercihimiz olan, evet çıktığı için mutluyuz."

156 BİN GEÇERLİ OYUN 109 BİN 500'Ü EVET

Başkan Adem Demirel, Bahçekaya ve Gülbahçe mahallerinin %100 evet çıkardığını, Mesudiye mahallesinde ise evet oranın %85 olduğunu anımsatarak, "176 bin seçmenin bulunduğu, 159 bin oyun kullanıldığı, 156 bin geçerli oyun 109 bin 500'ün de evet diyerek %70 oy oranı ile Bursa'da %53,21 oranında evet çıkmasında büyük payı olan; siz değerli teşkilat mensubu arkadaşlarıma, muhtarlarımıza ve çok değerli İnegöllü hemşerilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.

İNEGÖL MAHCUP ETMEDİ

Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da İnegöl'ün hiçbir seçimde AK Partiyi mahcup etmediğini ifade ederek,

"İnegöl, birlik ve beraberliğin üst seviyede yaşandığı bir ilçe... Bu birlik de her seçimde sandığa güçlü bir şekilde yansıyor. Partimizi hiçbir seçimde mahcup etmediler. Bu referandumda Türkiye'de %51,4, Bursa'da %53,2 iken İnegöl %70 ile destek verdi.

Tüm teşkilatlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnegöl halkına verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.