Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılı Eylül ayı norm fazlası öğretmenlerin il geneli yer değiştirme ve tercih işlemlerine ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, Bursa'daki öğretmen ihtiyacı da belirtilirken, 784'ü İnegöl'de olmak üzere Bursa genelinde toplam 4 bin 211 öğretmen ihtiyacı olduğu bildirildi.
Açıklamada ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynaklan Genci Müdürlüğü tarafından ihtiyaç fazlası ve norm fazlası öğretmenler için atama genelgesi yayınladığı da ifade edildi.
Genelgede; "Ülkemizin varlığına, birlik ve beraberliğine karşı son dönemde yaşanan bazı olaylarda rol aldığı tespit edilen öğretmenlerin görevlerine son verilmesi nedeniyle oluşan öğretmen ihtiyacının bir kısmı, daha önce atanan ve yetiştirme sürecini tamamlayan öğretmenler ile önümüzdeki ay ataması yapılacak sözleşmeli öğretmenlerce karşılanacaktır."
"Söz konusu öğretmen ihtiyacının bir kısmı da, ihtiyaç ve norm kadro fazlası öğretmenlerin öğretmen açığı bulunan eğitim kurumlarına atanmaları yoluyla giderilecektir. Bu ihtiyacın, eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk günlerde karşılanması özel önem arz etmektedir" denildiğine yer verildi.
Bu arada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İnegöl'de FETÖ'yle bağlantısı olduğu tespit edilen 239 öğretmen meslekten ihraç edilmişti.

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?