Camiler, yaz tatilinin başlamasıyla İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kuran Kursları için gelen çocuklarla ve okutulan mukabeleler dolayısıyla da yetişkinlerle doldu taştı.

CAMİLERDE RAMAZAN BEREKETİ

Sabahtan öğlene kadar camilerde bulunan çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenirken, diğer tarafta Ramazan ayı dolayısıyla okunan mukabeleleri takip eden yetişkinler, namaz vakitlerinin dışında da camilerin dolmasını sağlıyor. Camilerde, sabah, öğle ve ikindi namazından sonra okunan mukabeleye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

ÇOCUKLAR KUR'ANLA BULUŞTU

Okulların tatile girmesinin ardından Yaz Kuran Kursları 12 Haziran Pazartesi günü başladı. İlçemizde resmi olarak 175 camide 250 sınıf, 60 Kuran Kursunda ise 110 adet sınıf açıldı.

Cami ve kuran kurslarının yanı sıra Abdulhamithan Ortaokulu'nda 8 sınıf, Mesudiye Mahallesi Cemil Sönmez Ortaokulu'nda 4 sınıf, Kurşunlu İlk ve Ortaokulu'nda 1 sınıf, Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu'nda 2 sınıf olmak üzere toplam 15 sınıfta kuran kursu açıldı.

Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli? Ramazan ayında eşler arasında sınır nedir? Oruçlu karı koca nelere dikkat etmeli?

Yaz Kuran Kurslarında, hedef 10 binin üzerinde çocuğa eğitim vermek.

RAMAZAN'DA YOĞUN MESAİ

Camilerin yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı imam ve müezzinlerin Ramazan mesaisi yoğun geçiyor. Mesaiye sahurda başlayan imamlar öğle namazına kadar ki zamanı mukabele okuyarak geçiriyor.

Daha sonra öğlen cemaate namaz kıldırdıktan sonra Kur'an-ı Kerim ve mealini okuyan imamlar, ikindi namazı öncesi hadis sohbetinde bulunuyor.

İFTAR SONRASI CAMİDELER

Namazın ardından mukabele okuyan görevliler, akşam ezanını okuyup namazlarını kıldıktan sonra evlerine giderek iftar yapıyor. Bundan kısa bir süre sonra yeniden camiye gelen imamlar, teravih öncesi cemaate dini bilgiler veriyor.

Teravih sonrası cami cemaatiyle zaman geçiren ve dini sohbetlerde bulunan imamlar, evlerine gidip sahur yaptıktan sonra imsak ezanını okuyup sahur mukabelesine geçiyor.

Günün büyük bölümünü camide geçiren din görevlileri, az bir uykuyla görevlerini yerine getiriyorlar.