BAKAN TALİMATIYLA GELDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla İnegöl'e gelen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi'ni gezdi.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTTIRILACAK

Ziyaretin ardından Gülay, okul müdürleriyle Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantıda külliyenin sorunları masaya yatırılarak, öğrenci sayısının arttırılması konusunda yapılacak çalışmalar dile getirildi.

MESLEKİ EĞİTİMLER AÇACAĞIZ

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

Genel Müdür Osman Nuri Gülay,

"Bakan beyin talimatı ile buraya geldim. Külliyeyi gezdim, gördüm. Buradaki kampüste yetiştirdiğimiz çocukları istihdam etmezsek hiçbirimizin bu okullarda bulunmasının bir anlamı olmaz. Üreten bir Türkiye olmamız lazım. Üretene de yardımcı olmamız lazım."

"Onların istediği işgücünü istihdam edilecek şekilde yetiştireceğiz. Bu bir vatan görevi... Hepimiz Mehmet ağabeyin emrindeyiz.

Bu okulun öğrencisi 5 bin 500'e çıkacak diyorsa çıkacak. Ortaöğretim kurumlarında yaptığımız düzenlemeyle her meslek lisesinde atölye gerektirmeyen, sektörün atölyesini kullanan mesleki eğitimler açacağız" dedi.

TEK YÖNETİM

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi'nin tek bir yönetimle yönetilmesi gerektiğini belirten Gülay,

"Kampüs külliye olduğu için 5-6 okul müdürümüz var, yönetimde sıkıntı yaşanıyor. Külliyenin tek bir yönetimle yönetilmesi gerekt. Personel sorunu olduğu söylendi. Buraya 10-15 tane mevcudun üzerine ilave kadro göndereceğiz."

SORUNLAR BAKANA İLETİLECEK

"Sorunları okul müdürlerimizin ağzından dinleyerek çözüme kavuşturacağız. En büyük sorunun taşıma sorunu olduğu söylendi. Bu daha önce de kulağımıza geldi.

Bu konuyu Sayın Bakanımıza arz edeceğiz. Bu konularda çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu külliyeyi tanıtacak broşür hazırlatılacak ve 81 ilde tanıtacağız. Ülkemizin her yerinden çocuklarımızı burada yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANININ SÖZÜ VAR

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız ise "Meslek sevdası olanların bu okulda okumasını arzu ediyoruz. Bu okul 5 bin 500 öğrenci adetini bulana kadar Tayyip beyi bırakmam. Onun da bana sözü var. Eğer yapamazsa o bakanın meselesidir.

Ya bu 5 bin 500 olacak ya da olacak. İlla şu bölüm bu bölüm olsun demiyorum, okuyan talebe sayısı olsun, ailesine ve milletine faydası olsun."

TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU MESLEKİ EĞİTİMDE

"Türkiye'nin kurtuluşu mesleki eğitimde... Türkiye bu çalışmalarla çok iyi yere gelecek. Siz doğru yoldasınız. İstenirse her şey yapılır. Meslek liselerinde insan yetiştirirseniz Türkiye'nin sanayisi çok güzel olur, kimse bize müdahale edemez.

Paranız varsa gücünüz var, istediğiniz kadar alim olun, söz sahibi olun, olmaz. İstendikten sonra yapılmayacak iş yoktur" dedi.