Cuma günü yapılan kortej yürüyüşü ile startı verilen 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında şehrimize gelen delegasyonların Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaretleri sürüyor. Daha önce Kayseri Melikgazi Belediye Başkan Vekili ve beraberindeki heyeti konuk eden Aktaş, bugün de Adige Cumhuriyetinden gelen Tahtamukay Belediye Başkanı Ali Neuzhrok ile heyetini konuk etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette İnegöl ile Tahtamukay arasındaki kardeşliğe dikkat çekildi.

FESTİVAL TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek:

"14 Temmuz Cuma günü güzel bir kortej yürüyüşü ile başladık. Bu birlik beraberlik yürüyüşüydü, bir kardeşlik yürüyüşüydü. Gerek dışarıdan gelen misafir heyetlerimiz gerekse de şehir içi kültür ve hemşeri derneklerimizin katılımlarıyla, destekleriyle coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdik Mehter nezaretinde" dedi.

KARDEŞ ŞEHRİMİZ

Bu haftaki süreç zarfında farklı şehirlerden, yurt içi ve yurt dışından misafirlerin ağırlanacağını kaydeden Aktaş, "Cuma günü Kayseri Melikgazi'den gelen ve bizleri ziyaret eden Belediye Başkan Vekilimiz ve heyetinin ardından, bugün de kardeş şehrimiz Adige Cumhuriyetinden Tahtamukay Belediye Başkanımızı misafir ediyoruz heyetiyle beraber. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz.

Tahtamukay Belediye Başkanımız sağ olsun Cuma akşamı kortej yürüyüşümüzde ve festivalimizin galasında da bulundu" diye konuştu.

İNEGÖL RENKLİ BİR ÇİÇEK BAHÇESİ

Başkan Aktaş, İnegöl'ün farklı kültürlerden oluşan halkının renkli bir çiçek bahçesi olduğuna da vurgu yaparak şöyle devam etti:

"İnegöl, farklı halkları bünyesinde barındıran çok renkli bir çiçek bahçesi. Çerkezler de bu bahçenin önemli renklerinden bir tanesi. Dolayısıyla böyle bir organizasyonda Tahtamukay'dan bir Belediye Başkanının geliyor olması bizim için çok değerli ve anlamlı. Bu bizlere verdiği değeri gösteriyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca derneğimize de misafirlerimizin ağırlanması ve tercüme konularında destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Dün akşam da çadır etkinlikleri vardı. İlgi alakanın çok üst düzey olduğu bir çadır etkinliği yapıldı. Biz de orada bir miktar bulunmaya çalıştık. Bu vesileyle yeni Bakanımızla birlikte dostluğumuzun artmasını diliyor saygılar sunuyorum."

KARDEŞLİĞİ BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜK

Tahtamukay Belediye Başkanı Ali Neuzhrok da İnegöl Belediyesi'nin daveti üzerine geldiklerini dile getirerek:

İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

"Bizi davet ettiğiniz için çok memnun olduk. Önceden de duyuyorduk İnegöl ve Tahtamukay arasındaki bu kardeşliği. Bizim gelen hemşerilerimiz de kendilerine gösterilen ilgi alakadan bahsediyordu ve bu bizi çok memnun ediyordu. Bunu da bizzat yaşayarak müşahede ettik. Çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.