KONFERANSLAR SÜRÜYOR

İnegöl Anadolu Gençlik Derneği Eğitim Komisyonu'nun tertip etmiş olduğu konferans Pazar akşamı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İlahiyatçı Yazar Mustafa Soykök'ün sunumuyla 'Küresel Sömürü Düzeni ve Müslümanlar' konulu konferans K. Kerim tilaveti ile başladı.

AGD İlçe Başkanı Mustafa Özkan'ın selamlama konuşmasının ardından Mustafa Soykök söz aldı.

ISLAH VE İMARA KAVUŞACAĞIZ

İlahiyatçı Yazar Mustafa Soykök;

"Bugün burada Veda Hutbesinde ümmetinin yeryüzünün gidişatından sorumlu olduğunu onlara hatırlatan faizcilik, tefecilik ve her türlü haksızlığı ayaklarının altına aldığını deklare eden Hz. Peygamberin ümmeti olarak küresel ifsad ve talana karşı kürsel ıslah ve imara kavuşacağız.

İslam ve Müslümanlar insanlığın umududur. Çıplak olarak dünyaya gelen insanın 4 temel ihtiyacı söz konusudur: Su ihtiyacı, yemek ihtiyacı, kıyafet ihtiyacı ve barınak ihtiyacı"

800 MİLYON İNSAN AÇ YATIYOR

"Dünya tüm insanlığın ihtiyacını karşılayacak kapasitede yaratılmıştır. Ancak dünyanın en zengin 62 kişisinin serveti dünya nüfusunun yarısının servetinden daha fazladır.

Dünyada her gün 800 milyon insan aç yatıyor. 1 milyondan fazla insan sağlıklı içme suyundan mahrumdur. 12 saniyede 1 insan yiyecek bulamadığı için can veriyor ve her 4 saniyede 1 insan mülteci konumuna düşüyor.

Cennete girmek sadece Müslümanların hakkıdır, ancak insanca yaşamak Müslüman veya gayri Müslim tüm insanlığın hakkıdır. Bizler tüm insanlığın saadeti için çalışıyoruz" dedi.

BATIL DÜZENİN DİREKLERİ ÇÖKECEK

Peygamberimiz döneminden örnek veren Soykök;

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar

"Mekke'de Hanifler vardı. Putlara tapmayan, şirk koşmayan, putların saçmalıklarını anlatan şiirlerine ödül veriliyordu. Onlara hiçbir şekilde engel konulmuyordu çünkü sisteme yönelik, sömürüye karşı, faize, tefeciliğe, zulme bir eleştirileri yoktu. Peygamber Efendimizin tevhid ve adalet mücadelesi verdiği için köleler ve yoksullar bir umut olarak Müslüman oldular.

Sömürgeci güçlere göre insanların namazında niyazında oluşu önemli değildir, onlar için asıl tehdit sömürü sistemlerine çomak sokan Müslümanlardır. Batının sömürgeci insanı kendisini efendi ve dünyanın sahibi olarak görmektedir.

Biz ise mülk Allah'ındır diyoruz ve bu dünyada bir emanetçi olarak bulunuyoruz diyoruz. Sevgi, merhamet, adalet diliyle konuşarak batılın düzenini sorgulamaya başladığımızda bu batıl düzenin direkleri çökecektir. Adil bir düzen mutlaka kurulacaktır. Hasan el - Benna'nın dediği gibi 'Siz emperyalizmi ruhlarınızdan atın, o topraklarınızdan uzaklaşacaktır' diye konuştu.

KALBİMİZDEKİ DÜNYA SEVGİSİNDEN KURTULMALIYIZ

İlahiyatçı Yazar Mustafa Soykök, şöyle devam etti:

"Biz sömürgecilerin güçlü olduğuna inanmıyoruz, onları ayakta tutan zayıfların, zulme uğrayanların, Müslümanların bu sömürgeci, köle düzenini sorgulamıyor oluşlarıdır. Müslümanlar birlikte hareket etme kabiliyetlerini asla yitirmemelidirler. Biz kalbimizdeki dünya sevgisinden kurtulduğumuz zaman, bu sömürü düzeninden de kurtulmuş olacağız.

Cenabı Allah insanlara umut olmayı bizlere nasip etsin, kürsel ifsada karşı küresel imar ve ıslahı bizlere nasip etsin. Hakk'ı hak bilip ona uymayı, batılı batıl bilip ondan uzak durmayı bizlere nasip eylesin.

Ümmeti mezhepsel ve etnik farklılıkları öne sürerek Müslümanları birbirine düşürmeye çalışanlara ve ateşe körükle gidenlere akıl ve izan nasip eylesin"