Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Rehber Öğretmeni Mustafa Kısacık, yaptığı açıklamada;

"Her şeyden önce 'Her Sınıfın Bir Yetimi Var ' projesi gibi güzel bir projeyi başlatan ve bu sayede bizim gibi birçok okulun hayırlara ulaşmasına ve birçok öğrencinin sıkıntılarının giderilmesine ya da azaltılmasına sebep olan İHH yetkililerine çok teşekkür ederim.

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi olarak projenin başladığı andan itibaren bu projeye destek olmaya çalıştık. Bu sene de dünyanın değişik ülkelerinden seçtiğimiz 11 yetime bakmayı taahhüt etmiştik.

Yetkili arkadaşların da bildiği üzere taahhüt ettiğimiz borcun tamamını bu sene de tamamlayıp aylık taksitler halinde yetkililere teslim ettik. Önümüzdeki yıl için de şimdiden 11 yetim alacağımızı ve projeye devam edeceğimizi belirttik.

Allah nasip ederse bu yetimlerimize de elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız" dedi.

25 ÖĞRENCİYE DESTEK OLDUK

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü olarak bu yaptığımız yetim çalışmasına ek olarak kendi okulumuzdaki ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencilerimizi de tespit edip onların ihtiyaçlarını da gidermeye çalıştık" Kısacık;

"Tamamen öğrenci merkezli olan ve öğrencilerin harçlıklarıyla toplanan bu paraları, yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin okul yemekhanesinde yedikleri yemeğin parasını ödeyerek veya onlara her ay topladığımız kadar uygun şekilde harçlıklar vererek kullandık.

Toplamda 25 kişi olan bu öğrencilerimizi incitmeden, gururlarını kırmadan, isimlerini asla duyurmadan yapmaya çalıştık. Bu projeyi uygularken öğrencilerin fedakarlık, cömertlik, empati vb. güzel değerlerini ortaya çıkarmayı ve bunları geliştirmeyi hedeflemiştik.

Artık sonuca ulaştığımız şu günde rahatlıkla söyleyebiliriz ki bizim öğrencilerimiz bu konuda her zaman zirveye oynuyorlar" ifadelerini kullandı.

GANA'DA SU KUYUSU AÇILMIŞTI

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

Mustafa Kısacık şöyle devam etti:

"Geçen sene de Afrika'nın Gana ülkesinde okul olarak bir su kuyusu açmış ve adını 'Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Uhuvvet Kuyusu-1' koymuştuk. Allah nasip etti bu sene öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretiyle 'Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Uhuvvet Kuyusu-2' kuyusunu açıyoruz.

Tamamen kardeşlik bilinci ve ümmet şuuruyla yaptığımız bu çalışma sonunda 14 bin TL toplayıp İHH yetkilisi arkadaşa makbuz karşılığında teslim ettik. Su gibi olmazsa olmaz bir ihtiyacın karşılanması noktasında az da olsa emeğimiz geçtiği için mutluyuz. Bundan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Yaptığımız çalışmanın sadaka-i cariye olduğunu ve ölsek dahi amel defterimizin kapanmayıp sevap yazılacağını ümit ediyoruz.

Uyguladığımız bu projelerde bize her zaman destek veren başta okul müdürümüz Ali Özdemir Bey olmak üzere okul idarecilerimize, değerli öğretmenlerimize ve işin mutfağında özveriyle çalışan başta sınıf gönüllüsü öğrencilerimiz olmak üzere, katkıda bulunan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor teşekkür ediyorum.

Ayrıca Hacı Sevim Yıldız-3 Mesleki ve Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Merve Bayram hanımefendiye ve öğrencilerine de teşekkür ediyorum. Onlar da kendi okulların da para toplayarak bize destek oldular.

Bu vesileyle bütün Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Ayını tebrik ediyor, Ramazan Ayının tüm Müslüman kardeşlerimize hayırlar bereketler getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum"