Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimize İlçe Müftülüğü dualarla destek oluyor.

FETİH SÜRESİ OKUNUYOR

Harekatın zaferle sonuçlanması için ülke genelinde olduğu gibi ilçemizdeki bütün camilerde, yatsı ve sabah namazı sonrası Fetih Suresi okunup dualar ediliyor.

Müftülük bunun yanında DEAŞ'a karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan 72 askerimiz anısına 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan 72 uçak sayısı kadar hatim okutacak.

MÜSLÜMANLARA GÖREV VE SORUMLULUK YÜKLENDİ

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 20 Ocak'ta fiilen başladığını aktaran İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "Operasyonun başlamasıyla Müslümanlara görev ve sorumluluk yüklendi.

Bu bilinç ve şuurla Diyanet İşleri Başkanlığımız bütün camilerde sabah ve yatsı namazlarında fetih sureleri okunarak, duaların yapılması talimatı verildi."

CAMİLERE TALİMAT VERİLDİ

"Bu talimatı bütün görevlilerimize bildirdik. Yatsı ve sabah namazı sonrası İnegöl'deki camilerimizde de Fetih suresi ve dualar okunmaya başladı. İkinci bir talimata kadar devam edecek. Askerimizin tırnaklarına cenabı hak taş değdirmesin.

Her türlü kazadan beladan, fitneden ve fesattan korusun. Başarılı, verimli ve hedeflenen ölçüde yürüyen bir operasyon var."

MİLLİ BERABERLİK ZAMANI

"Bu operasyon bizim aynı zamanda milli birlik beraberliğimizin güçlenmesi, gelişmesi, kardeşlik hukuku ve ahlakımızın kalıcı olması için güzel bir vesile oldu.

Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur? Davud Orucu nedir? Davut orucu ne zaman tutulur?

İlerde çok büyük sıkıntılara sebep olacak fitne ve fesat yuvalarının da inşallah dağıtılıp orada huzur, güvenlik, barış ve sükunetin tesisine hizmet edeceği inancındayız." dedi.

HAFIZLAR HATİM İNDİRİYOR

Müftü Güzel, Arfin operasyonun zaferle sonuçlanması için Kuran Kurslarında hatim okunduğunu belirterek, "6 tane yatılı hafızlık kuran kursumuz, 3 tane de gündüz hafızlık kursumuz var. Bu kurslarımızdaki hafızlarımıza 72 tane hatim dağıtıldı. Bu hatimler hafızlarımız tarafından okunacak."

ŞEHİTLER İÇİN ÖZEL HATİM

"Bundan sonraki her gün içinde diğer kuran kurslarımızda bütün şehitlerimiz için hatimler okunmaya devam edecek. Ordumuzun, güvenlik güçlerimizin, devletimizin ve milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği için de dualar devam edecek. Dileğimiz, duamız en kısa zamanda zaferle sonuçlanması."

SEFER BİZDEN, ZAFER ALLAH'TAN

"Kurtuluş, başarı ve zafer için gerekirse bedel ödemeyi göze alacak bir millet olan aziz milletimizden diğer insanlar ile milletlerin ibret almasını sağlamış olur. Sefer bizden, zafer Allah'tan" diye konuştu.