S.S.İ. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 2016 yılı Olağan Mali Genel Kurulu'nda, gündeme gelen Ağaç İşleri Sanayisi'ndeki cami ihtiyacı gideriliyor.

3 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Tandoğan Caddesi üzerinde yapılacak olan İKSS Hacı Bahattin Arslan Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

RAMAZAN AYINDA AÇILACAK

Gelecek Ramazan ayında hizmete açılması planlanan bin 300 kişilik caminin 3 milyon TL'ye mal olacağı bildirildi.

15 CAMİNİN YAPIMI SÜRÜYOR

Temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Şuanda İnegöl'de 15'e yakın cami inşaatının sürdüğünü söyledi.

Caminin yapılmasıyla sanayideki cami sıkıntısının giderileceğini aktaran Güzel,

"Allah'ın mescitlerini, Allah'a ve ahret gününe iman eden, namazı kılıp zekat veren yalnız Allah'tan korkan kişiler imar eder. Rabbim amel defterimizi açık bıraktıracak, ebediyen bizi ölümsüz kılacak eserler ortaya koymamızı cümlemize nasip etsin."

"Bu caminin buraya yapılması noktasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnegöl büyüyen bir yer.

Şuanda 15'e yakın cami inşaatımız var. Diğer hayırseverlerimiz de inşallah bunu örnek alırlar, hem isimlerini yaşatır hem de amel defterlerini açık bıraktıracak ameller gerçekleştirirler" dedi.

HAYIRSEVER ŞEHRİ İNEGÖL

İnegöl'ün hayırsever şehri olduğunu aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl'de sanayi camimiz ciddi bir ihtiyacı görüyor. Küçük Sanayi Sitesinde cami ihtiyacı vardı.

İnşallah önümüzdeki sene ramazanda ilk teravih namazını burada kılarız. Çorbada tuzumuzun olmasından dolayı son derece keyifliyiz."

"İnegöl'ümüzde çok güzel hayırseverler var. İnegöl 256 bin nüfuslu hareketli bir ilçe, birçok ilden daha büyük potansiyele sahip. Bu şehir her sene büyüyor ve ihtiyaçları artıyor.

Her sene 7 bin ilave insanın gelmesi sadece devlet imkanlarının değil hayırsever imkanlarının da ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hayırseverimize ve ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

CAMİ İHTİYACI BİTİYOR

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner ise "Sanayinin ilk kurulduğu yıllarda civarımızdaki ibadethaneler ortakların ihtiyaçlarını karşılıyordu.

Gelişen süreç içerisinde çalışan arttıkça alanlar yetmemeye başladı. Bu talebi karşılamak için 2 tane işyerini birleştirip mescit haline getirdik."

"Kapalı alanda 600 kişi ibadetini yapabiliyordu. Zaman içerisinde oralar da yetmemeye başladı.

Cami ihtiyacımız yeni yapılacak camiyle gideriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua sonrası caminin temeli atıldı.

2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban bayramına kaç gün kaldı?