Starwood Orman Ürünleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız'ın sahibi olduğu Mendez Enerji, 35 milyon liralık yatırımla ağaç kabuklarından enerji üretmeye hazırlanıyor.
35 MİLYON LİRALIK YATIRIM
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Mendez Enerji A.Ş. tarafından yapılacak olan 50 megavat gücündeki biyokütleden elektrik ve buhar enerjisi üretim tesisi için Bursa Valiliği İl Çevre Müdürlüğü tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verildi. 2 bin 800 metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje kapsamında 35 milyon liralık yatırımla 35 megavat elektrik, 15 megavat buhar enerjisi üretilecek. Enerji üretimi için hammadde olarak kullanılacak ağaç kabukları TSE'den biyokütle olarak tescil edilecek. Kurulması planlanan tesiste, toplam 125 bin 400 ton/yıl biyokütle yakılacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan enerji üretimi sırasında biyokütle olarak tescil edilmiş ağaç kabukları Starwood A.Ş.'den temin edilecek. Yapılan protokol kapsamında 50 megavatlık kazandan oluşacak olan 15 megavatlık atık ısı enerjisi Starwood Orman Ürünleri A.Ş. proseslerinin ısıl güç ihtiyacını karşılamak amacı ile kullanılacak. Kalan 35 megavatlık enerji ise termal yağın ısıtılmasında değerlendirilecek. Firma ayrıca biyokütle olarak tescil edilmiş hammaddeyi dışarıdan da temin edebilecek. Mendez Enerji tesiste üretilecek olan enerji ile ilgili EPDK'ya da başvuruda bulunarak, tesiste üretilecek olan elektrik enerjisini YEKDEM'e vermeyi planlıyor. Böylece bölge halkının elektrik enerjisi de ihtiyacının bir kısmı yenilenebilir enerjiden karşılanmış olacak. Geçen yıl kurulan Mendez Enerji, aynı zamanda Starwood'un yönetim kurulu başkanı da olan Yıldız adına kayıtlı. Türkiye'de, tek çatı altında en yüksek hacimde yonga levha üretimi yapan Starwood, İnegöl OSB'de 180 bin metrekaresi kapalı toplam 220 bin metrekarede üretim yapıyor.

Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle Kırlent Evim: Kumaştan Sanata Uzanan Yarım Asırlık Serüven Şimdi MODEF Fuarı'nda Sizlerle