KARDAN ZARAR GÖRMÜŞLER
Belediye ekipleri, Yeniceköy, Cerrah, Tahtaköprü ve Kurşunlu Mahalleleri başta olmak üzere, şehir merkezinde kardan zarar görmüş, kırılan ve kurumuş ağaçlarda budama çalışması yapıyor.


BUDAMA İŞLEMLERİ
Kardan zarar gören ağaçların budama işlemi hakkında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit;
"Bildiğiniz üzere şehrimiz son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kaldı. Belediye ekiplerimiz kar ile kesintisiz mücadele ederek hem kırsalda hem de merkezde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret sarf etti.
Tabi ki kardan en fazla etkilenen kırsal mahallelerimiz oldu. Bu mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde müdahalede bulunarak örnek bir belediyecilik anlayışı sergilemeye çalıştık.
Bu amaçla özellikle Yeniceköy, Cerrah, Tahtaköprü ve Kurşunlu'da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz kardan zarar görmüş kırılan ve kurumuş ağaçlarda budama çalışması yapıyor" dedi.
AĞAÇLAR GÖZDEN GEÇİRİLİYOR
Ağaçların belli aralıklarla budandığını ve budama çalışması kapsamında şehir merkezindeki ağaçların da gözden geçirilerek gerek görülen ağaçların budamalarının yapıldığını belirten Yiğit,
"Ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için budama çalışmaları yapıyoruz. Ağaçlarda budama işlemi, kuru ve tehlike arz eden, cadde ve refüj üzerinde bulunan, zarar görme ihtimali kuvvetli, alt yapı şebekesine zarar veren ve şehir peyzajına uygun olmayan ağaçlar için yapılmaktadır" dedi.
Yiğit son olarak;
"Belediye olarak her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak ilçemizin dört bir yanında siz vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar ilçemizin bugünü ve yarını için büyük önem taşıyor. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız" dedi.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü