ZORUNLU HALE GELDİ

İTSO Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ömer Göktürk ile Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu'nun katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mesleki Yeterlilik Belgelerinin inşaat ve emlak sektörlerinde zorunlu hale geldiğini söyledi.

Eğitimlerin Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir şekilde yürütüleceğini aktaran Başkan Uğurdağ, emlak ve inşaat sektörlerinde iştigal eden tüm işveren ve çalışanları eğitimlere davet ederken Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan sektörde çalışan firmalara devlet tarafından yapılacak denetimlerde büyük miktarda para cezası uygulanacağını ifade etti.

SINAVLA ALINAN BİR BELGE

Başkan Uğurdağ şöyle konuştu; "Kanun gereği artık inşaat ve emlak sektörüyle ilgili çalışanlarımız mesleki yeterlilik belgesi almak durumundalar. Ustalık belgesi statüsünde bir belgedir. Özellikle inşaat sektöründe iştigal eden firmalarımız ve çalışanlarımız bu belgeyi almak zorundadır. Biz de bu zorunluluğa bir kolaylık sağlamak adına Ticaret ve Sanayi Odası olarak Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte eğitim semineri ve belge almaya hazırlama programı düzenliyoruz. Bu sınavla alınan bir belgedir. İnşaat sektörüyle ilgili faaliyet gösteren eleman ve işçilerimiz Halk Eğitim Merkezimizde düzenlenecek bu sınava girerek belgeleri almak zorundalar. Biz de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak Halk Eğitim Merkezi ile birlikte sınava girme eğitimi ve semineri düzenleyeceğiz ki sınava girecek olan çalışanlarımız sınav öncesi hazırlık dönemini iyi bir şekilde geçirsinler."

DEVLET DESTEĞİ

"Devletimiz de bu sürece destek veriyor. Bu süreçte yapılacak masraflar devlet desteği statüsündedir. Sınava girip de belgeyi hak eden kardeşlerimiz, yapmış oldukları masrafları devletimizin desteği ile geri alacaklardır. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde yaşanan iş kazalarının sona ermesini istiyoruz. Bunun için de çalışanlarımızın ciddi şekilde eğitim almaları gerekiyor. Eğitim sonucunda da kendilerine avantaj sağlayacak belgeleri elde etmeliler. Bu konu daha önce belli başlı noktalarda ustalık belgesi ile geçiştiriliyordu ancak bundan sonra bütün çalışanlar bu belgeyi elde etmek zorundalar."

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

"Eğer firmalarımız ve çalışanlarımız bu belgeyi almadan çalışmaya devam ederlerse devletimizin yapacağı bir inceleme neticesinde belgesiz çalışma şeklinden ciddi şekilde cezaya tabi tutulacaklardır. Tüm firmalarımızı uyarıyorum. Herkes bu programa ciddi şekilde önem göstersin, çalışanlarını seminerlere göndersin, biz de çalışanları sınava hazırlayalım ve sınavdan başarılı şekilde ayrılarak belge almalarına destek verelim. Aksi takdirde ciddi şekilde cezai müeyyideye tabi kalacaklardır. Tüm üyelerimizi mesleki yeterlilik belgeleri için başlayacak olan eğitim seminerlerimize davet ediyoruz."