Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi

19 Ekim 2016 tarihinde Ahmet Sert başkanlığında kuruluna Uluslararası Aliya Düşünce Derneği ilk kongresini geçtiğimiz Cumartesi günü derneğin hizmet binasında gerçekleştirdi. Tek adayın çıktığı kongrede kurucu başkan Ahmet Sert oy birliği ile yeniden başkan seçildi.
AİLELERE ÇOK BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Kongrede konuşan Başkan Ahmet Sert, insanı inşa ve ihya için yola çıktıklarını belirterek; "Başkalarından ziyade kendimizi ve yakınlarımızı yetiştirmek, eğitmek, düşünmeye ve okumaya sevk etmek gerektiğini fark ettik. Biz insanımızın kendisi ile barışmasını ve buluşması gerektiğine inandık. Medeni hayatın getirdiği olumsuzluklardan ailelerimizin korunması gerektiğini düşündük. Aile bizim en temel değerimiz. Modern hayatta anne mefhumu intihar ve tükeniş kabul edilir. Baba ise sadece hayatı idame için tedarikçiye dönüşmüş. Biz insanlara, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve ailelere çok büyük iş düşüyor. Aslında bu durum bizim neden ailece buradayız sorusunun cevabı niteliğinde. Bilge insanlar tarihte iz bırakmış güzel insanlar. İnsanların sorunlarına çare üreten insanların ayak izlerini takip etmek gerekir. Bu insanların hayatı okumaları, hayat tanımlamaları ile sözlerimi noktalamak istiyorum. Aliya diyor ki, Hayat iman ve salih ameller işleyen dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur. Biz de bu bağlamda belirlediğimiz misyon doğrultusunda 19 Ekim 2016 tarihinde derneğimizi kurduk ve bu gün ilk kongresini gerçekleştiriyoruz. Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum " dedi.
YENİ YÖNETİM
Kongrede yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşturuldu: Ahmet Sert, Yusuf Yüncü, Kenan Saadettin Şen, Davut Akkoç, Hasan Taşdemir, Hamdi Tekcan, İsmail Güngör, Serhat Akşeker, Abdullah Akşeker, Mesut Şen.