AİLE HAFTASI

Belediye Başkanı Alper Taban, 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası kapsamında, bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ile parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Serpil Noyan'a çiçek takdim edildi.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban,

"15-21 Mayıs tarihleri aile haftası olarak kutlanıyor. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzü ziyaret edelim istedik. Aile önemli bir unsur hayatımızda. Toplumun mihenk taşı. Bireyler aileleri, aileler de toplumların bütününü oluşturmuş oluyor.

Bugün toplum içerisinde bir mutluluk, istikrar varsa, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma varsa bu hep ailenin iyi bir kurgu olmasından kaynaklıdır. Bizler aynı zamanda şehrimizde güçlü aile, güçlü toplum kurgusunu en iyi yerlere getirmekle mükellefiz. Burada İnegöl Belediyesi olarak bizlere de düşen görevler olduğunu düşünüyoruz.

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

DESTEK HİZMET MERKEZİ OLUŞTURULDU

Belediyecilikte alt yapı ve üst yapı çalışmalarını bir yandan sürdürüyorsunuz ama nihayetinde bunları kullanan yine toplum içerisindeki bireyler. Dolayısıyla daha sağlıklı bir toplum için bizler de aile yapılarının daha doğru kurgulanabilmesi adına neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda İNGADEM adında bir destek hizmet merkezi oluşturduk. Burada hem psikoloğumuz hem de sosyoloğumuz vatandaşlarımıza destek programları uyguluyorlar. Nihayetinde huzurlu ve mutlu bir aile yapısı oluşturmak adına çalışıyoruz" dedi.

AİLE MERKEZLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İnegöl'de aynı zamanda güçlü bir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olduğunu da kaydeden Taban, "Dönem dönem kendilerinin davetleri üzerine de birlikte programlar gerçekleştiriyoruz. Müdürlüğümüz de Bakanlığımızın tüm imkanlarını kullanarak ilçemizde bu alanda önemli çalışmalar ortaya koyuyor. Ben bu vesileyle Aile Haftasının kutlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

HER GÜN 80 AİLE ZİYARET EDİLİYOR

Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Serpil Noyan ise:

"Belediye Başkanımıza ve AK Parti İlçe Teşkilatına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnegöl'de göreve başladığımızdan bu yana belediyemizin çok büyük desteklerini gördük. Hem hizmetlerimizi icra etme anlamında hem de kurumumuzun işleyişi anlamında her an destek oldular.

Bu bağlamda Aile Haftası kapsamında yapılan ziyaretten onure olduk. Aile toplumun temel yapı taşıdır. Aile parçalanırsa toplum da parçalanır. Biz de topluma faydalı olacak çalışmaları ortaya koyuyoruz.

Belediyemizle özellikle ortak çalışmalar yaparak nikah için başvuran genç çiftlere bir dizi bilgilendirmeler, eğitimler veriyoruz. Ramazan ayı içerisinde de 8 tane ekip kurduk. Her ekibimiz günlük 10 aile olmak üzere toplamda günlük 80 aile gezilerek ihtiyaçları tespit ediliyor" ifadelerinde bulundu.