AK Parti İlçe Kongresinin ardından Kadın Kollarının kongresi de gerçekleştirildi.

Mobilya Müzesi çok amaçlı salonunda yapılan kongre, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçilmesinin ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi.

YÜZÜMÜZ AK OLARAK SEÇİMLERDEN ÇIKTIK

Başkanı Esra Leblebici yaptığı konuşmada;

"Kadın Kolları yönetimi olarak, 2 genel seçim, 1 darbe teşebbüsü, birde referandumu sizlerle yaşadık. 7 Haziran seçimlerinde ve akabinde gerçekleştirilen 1 Kasım seçimlerinde, İnegöl olarak üzerimize düşen görevi, siz değerli hemşerilerimizin destekleriyle yerine getirdik. Ülkemiz ortalaması üzerinde oy alarak, yüzümüz ak olarak seçimlerden çıktık. Güçlü Türkiye yürüyüşüne 1 Kasım'da milletçe yeni bir başlangıç yaptık."

15 TEMMUZ RUHU YAŞAYACAK

"15 Temmuz gecesi, milletimizin; jetini, tankını, topunu, tüfeğini acımasızca halkımızın üzerine doğrulttular. Ama hiç beklemedikleri biçimde, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşu ve milletimizin şanlı direnişi karşısında şükürler olsun ki kirli emellerine ulaşamadılar. 249 şehit verdik. Binlerle ifade edebileceğimiz gazilerimiz oldu. 15 Temmuz direnişi; sadece hain FETÖ teröristlerine değil, onların arkasındaki emperyalist güçlere de unutamayacakları bir mesaj oldu."

İNEGÖL İYİ GİDİYOR

"Rabbim İnşallah böyle alçakça bir kalkışmayı; bu millete bir daha göstermesin. 16 Nisanda gerçekleştirdiğimiz 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni öngören, Anayasa değişiklik teklifi referandumundan, İnegöl olarak, yüksek bir oy oranı ile, alnımızın akıyla çıktık. Buradan bir kez daha İnegöllü hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

DAİMA HALKIMIZLA EL ELE

"16 Nisan'da milletçe verdiğimiz hükümet sistem değişikliği kararı ile; bundan böyle ülkemizde koalisyonlar olmayacak, istikrarlı bir hükümet sistemiyle, güçlü Türkiye hedefimize daha da kararlı ve hızlı bir şekilde ulaşacağımız kesindir. Daima halkımızla el ele, gönül gönüle olmayı ilke edinip, bunun için partimiz ve İnegöl paydasında, siyasetin güzelliklerini halkımızla buluşturmaya köprü olmanın gayreti içinde olduk."

SİYASETTE BİZ DE VARIZ

"Siyasette biz de varız diyerek çıktığımız bu yolda karşılaştığımız hiçbir engel bizi yıldırmadı, aksine güçlendirdi, Her zorluktan bir tecrübe edinerek bu günlere geldik. 5. Olağan İlçe Kongremizde seçilecek yeni kadın kolları yönetimimiz, 2019 Mart ayında yapılacak yerel yönetimler seçimleri ile aynı yıl 3 Kasım'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine hazırlanacaktır."

2019 DAHA İYİ OLACAK

"Milletçe, 15 yıldır gösterdiğimiz çabaların, emeklerin taçlandırılması için sandıktan çıkacak güçlü millet iradesine, ülke olarak ihtiyacımızın olduğu kuşkusuzdur. İç ve dış şer odaklarının tökezlememizi beklediği, Ortadoğu'nun kan gölüne döndürüldüğü günümüzde, çok daha kararlı ve birlikte yürümek zorundayız. 2019 hem ülkemiz, hem de bölgemiz için, yepyeni bir dönemin kapısını aralayacak bir yıl olacaktır" dedi.

AK PARTİ SAYESİNDE

AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi Şeyma Dedeler ise "Burada buluşmamıza sebep olan tek gerçek var; bu gerçek reise, davaya olan inancımız ve aşkımız. Eskiden siyasetin kapıları kadınlara kapalıydı. Kadınlar son 16 yılda siyasette yerini buldu. AK parti sayesinde çok şükür bu günlere geldik."

"Ülkemizin ve milletimizin geleceği için söz sahibi olmak, kadın haklarına sonuna kadar sahip çıkmak için bizlerde kadınlar olarak siyaset yapıyoruz. AK partiden siyaset yapan birey ülkeyi, devleti, milleti bütünüyle korur, ayrıştırmaz birleştirir. Kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ YÖNETİM

Protokol konuşmalarının ardından tek liste gidilen seçimde Başkanlığa ikinci kez Esra Leblebici getirildi.

Leblebici başkanlığında yeni yönetim; Asuman Aybey, Ayşe Kahyaoğlu, Ayla Üstün, Betül Cerrah, Çiğdem Şahin, Emel Kır, Esin Şahin, Gülsüm Temiz, Günay Boy, Hatice Alkan, Hatice Tuna, Nigamet Meydan, Nurten Özbek, Perihan Şen,

Serpil Kavukçu, Sevim Koş, Süheyla Üsküplü, Süreyya Solak, Şehnaz Gülsoy, Şükran Aslan, Umuhan Alımlı, Ümmügülsüm Yılmaz, Zemine Önder ve Zeynep Önder'den oluştu.