Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılan ilçe danışma meclisi toplantısına, partililer yoğun ilgi gösterdi.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, konuşan İlçe Başkanı Adem Demirel, teşkilat olarak 16 Nisan'da yapılacak referanduma hazır olduklarını söyledi.

YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Anayasa değişikliğinin neden yapıldığının vatandaşa iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Demirel,

"Çok önemli bir referandumun arefesindeyiz. 46 gün sonra Türk milleti geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konuda sandık başına gidecek ve inşallah 17 Nisan sabahı Türkiye çok daha güzel ve güneşli bir güne uyanacak."

"Yeni bir başlangıç için 'bismillah' diyoruz. Yarının güçlü Türkiye'sini kurma yolunda bu akşam, ilk adımı atıyoruz, Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin. Bu anayasa değişikliği neden yapılıyor?

Önce bunun anlaşılması ve vatandaşların bunu mutlaka bilmesi gerek. Aksi halde ortalıkta aslı astarı olmayan bir sürü yalan yanlış dedikodu dolanıp duruyor."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VATANDAŞA ANLATILACAK

Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu Ak Partili vekillerden CHP'li başkana "Hayırlı Olsun" ziyareti örnek oldu

"Maalesef, vatandaşlarımız anayasa değişikliği konusunda bir bilgi kirliliği ile karşı karşıya milletin iradesinin tam hakim olacağı bir değişikliğe gittiğimizi halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor.

Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye'de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak.

İnşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine yani millete ayar vermeye kalkamayacak" diye konuştu.

TERÖR BİTECEK

Yeni sistemin getirilerinden söz eden Demirel,

"Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam ve yeni iş alanları sağlanacak. Yeni sistem bürokrasiyi azaltacak, devletin her biriminin daha fazla uyum içinde, işlemesini temin edecek."

"Yeni sistem terörün sonunu getirecek, terörü yok edecek. Siz zannediyor musunuz ki PKK, DEAŞ ve FETÖ 'hayır' kampanyasını boşuna yapıyor? Onlar 'hayır' çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bunun anlaşılır bir tarafı var.

Çünkü bu değişiklik onları yok ediyor, onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, yok olacaklar. Bu ülkenin enerjisini, bu ülkenin vaktini, bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklar" dedi.

SAMİMİYETİN DİLİNİ KULLANACAĞIZ

'Gücümüz millet, kararımız evet' diyen Demirel şöyle devam etti;

"Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağız. Bilgilendirme broşürlerimizle, afişlerimizle ama en çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz, kutuplaştırmayacak, kucaklayacağız. Gerginliğin dilini değil muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız."

"Şimdi soruyorum size; tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için, tek vatan için, güçlü Türkiye için, diriliş için, yükseliş için, çocuklarımız için, yarınlarımız için, kararımız evet mi?

'Hep birlikte 'evet', milyonlarca 'evet'. Rabbim bu kutlu yolculuğumuzu mübarek etsin. Rabbim ülkemizi, milletimizi, bütün insanlığı korusun. Çıktığımız bu kutlu yolda, mevlam bizlere zafer nasip etsin."

5 MARTTA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

5 Mart tarihi itibariyle referandum çalışmalarına start vereceklerini aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise:

"Kalan 40 günlük süreçte mahalle başkanları ve yönetimlerimiz ile birlikte sahada insanlara anlatma adına donanımlı olacağız. İnegöl olarak her zaman alıştığımız yüksek rakamları görmeyi temenni ediyorum" dedi.