Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20-25 Ekim tarihleri arasında Malezya'nın Penang kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında ülkemizi başarılı ile temsil ederek kürsüye çıkma başarısı gösteren İnegöl Belediyespor Haltercisi Ferhat Ali Yazıcı'yı makamında ağırladı.
Ziyarette Ferhat Ali Yazıcı ile birlikte başarılı haltercinin babası, antrenörü, Belediyespor Yöneticisi Fatih Aydoğan ve İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt'ta hazır bulundu.
SALON SPORLARININ ÇEKİM MERKEZİ
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;
"Öncelikle İnegöl Belediyespor Yöneticisi Fatih Aydoğan'a ve bize çok büyük bir mutluluğu yaşatan gerçekten kendisi ile onur duyduğumuz İnegöl'ümüzü, İnegöl Belediyesporu en iyi şekilde temsil eden Ferhat Ali Yazıcı kardeşimize, halter antrenörümüz Sayın Abdullah hocamıza ve Ferhat Ali Yazıcının babasına hoş geldiniz demek istiyorum.
Tabi 2009 yılında kurulan ve salon sporlarına öncelik vermek kaydıyla 4 branşta başlayıp şu an 10 branş ile yoluna devam eden İnegöl Belediyespor, gerek yetiştirdiği sporcular, gerekse elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettirmesinin yanında salon sporlarının çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Açıkcası bu çalışma, emek ve gayretlerde meyvelerini bir bir vermeye başladı. Burada spor branşının adı hiç önemli değil. Dün bildiğiniz gibi Belediyespor Voleybol takımımız voleybolun duayeni Halk bankası karşısında 3-0 lık bir skorla muhteşem bir galibiyet aldı. Hakeza diğer takım ve branşlarımızda da önemli başarılara imza atıyoruz" dedi.
BÜYÜK BİR EMEK VE GAYRET VAR
Halter branşında gelen başarılı sonuçlar bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir diyen Aktaş;
"20-25 Ekim tarihleri arasında Malezya'nın Penang kentinde düzenlenen ve 23 ülkeden 320 sporcunun katıldığı Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında Erkekler 69 kg da koparmada 133 kiloluk kaldırışıyla gümüş, silkmede 158 kg ile 4., toplamda ise 291 kg ile bronz madalyanın sahibi olan İnegöl Belediyespor Haltercisi Ferhat Ali Yazıcı'yı bugün ağırlıyoruz. Sporcumuz 4 yıldır Belediyespor bünyesinde Abdullah hoca ile çalışmalarını sürdürüyor. Takdir edersiniz ki başarılar çok kolay kazanılmıyor. Bu başarıların arkasında çok büyük bir emek ve gayret var" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu

FERHAT ALİ YAZICI'NIN GEÇMİŞİ BAŞARILAR İLE DOLU
Ferhat Ali Yazıcı'nın katıldığı şampiyonalar ve elde ettiği başarılar hakkında da bilgi veren Aktaş; "04-07 Temmuz 2013 tarihleri arasında Amasya Merzifon'da 34 takımın katıldığı Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 56 kg da Ferhat Ali Yazıcı koparmada Türkiye 3.sü oldu. Toplamda ise Türkiye 4.sü olma başarısı gösterdi.05 Ekim 2013 tarihinde Bursa'da yapılan İl Şampiyonası Yıldızlar kategorisinde 62 kg da birinci oldu.23-26 Ocak 2014 tarihlerinde Hatay'ın Payas ilçesinde düzenlenen ve 26 ilden 39 kulübü temsilen 267 sporcunun katıldığı Kulüplerarası Büyükler Türkiye Şampiyonasında 62 kg da boy gösterdi.2015 yılında 42 ülkeden 200'e yakın sporcunun katıldığı Peru'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda 62 kiloda mücadele eden Ferhat Ali Yazıcı Dünya 7.'si olmuştu. Türkiye Halter Federasyonu, Yıldırım Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 3-6 Mart 2016 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenen 8 ülkeden 55 sporcunun mücadele ettiği Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvasında ise sporcumuz Ferhat Ali Yazıcı 69 kiloda koparmada 125 kg, silkmede 140 kg toplamda ise 265 kg ile sıkletinde birinci oldu.24-27 Mart 2016 tarihleri arasında Kırıkkale'de yapılan Yıldızlar Kulüpler Türkiye Şampiyonasında 69 kiloda koparmada 121 kg, silkmede 145 kg toplamda ise 266 kg ile Türkiye Şampiyonu oldu.6-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında Malta'da düzenlenen Gençler Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda ülkemizi temsil etti. Polonya'nın Nowy Tomysl kentinde düzenlenen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda Erkekler 69 kg da ülkemizi temsil eden Ferhat Ali Yazıcı, koparma ve toplamda 2 altın madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı ve Avrupa şampiyonu oldu. Taner Sağır'da bulunan Türkiye koparma rekorunu da 132 kilo ile kırdı. Kürsünün en üst basamağına çıkarak Polonya'nın Nowy Tomysl kentinde İstiklal Marşı'mızı coşkuyla okutan Ferhat Ali Yazıcı, son olarak Malezya'nın Penang kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda Erkekler 69 kg da toplamda 291 kg ile bronz madalyanın sahibi oldu" dedi.
ÖDÜLSÜZ BIRAKMAK ASLA SÖZ KONUSU OLAMAZDI
Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında elde edilen bu başarı bizlerin göğsünü kabarttı diyen Aktaş; "Ben bugün gibi hatırlıyorum Ferhat Ali'nin daha önceki ziyaretinde ondan dünya derecesi beklediğimizi ve asıl başarının o zaman tescil edileceğini ifade etmiştik. Tabi böyle önemli bir başarıyı da ödülsüz bırakmak asla söz konusu olamazdı. Ferhat Ali dün itibariyle Malezya'dan geldi. Ve bugün de ayağının tozuyla misafirimiz oldu. Kendisine emek veren başta anne ve babasını, çok değerli hocamızı ve belediyesporlu yöneticilerimizi yürekten kutluyorum. Şehrimizi sadece Mobilya, Köfte, Turizm ve Kaplıca ile değil aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası arenada dereceler elde etmiş sporcularımızla ve sportif faaliyetlerle tanıtmanın en büyük hayalimiz olduğunu bir kez daha buradan belirtmek istiyorum" dedi.
AHLAKLI EFENDİ KALİTELİ VE DÜRÜST İNSAN
Aktaş son olarak; Bu önemli ve özel başarıda katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Ferhat Ali'ye yolunun açık olmasını diliyorum. İnşallah kendisine dikkat edecek. Tabi iyi bir sporcu aynı zamanda ahlaklı, efendi, kaliteli ve dürüst insan demektir. Hayat düsturunu ve spor hayatını bu şekilde devam ettirdiği sürece Ferhat Ali'den biz daha çok başarılar göreceğiz. Katıldığı şampiyonalarda kürsüye çıkarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren Ferhat Ali Yazıcı kardeşimi tebrik eder, bundan sonraki spor hayatında önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU
Ziyarette konuşan Ferhat Ali Yazıcı ise; " Malezya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında ülkemi en iyi şekilde temsil ederek oradan madalya ile dönmeyi başardım. Bu başarı kolay gelmedi. Milli Takım kampında Hocamın direktifleriyle çok çalıştım. Elde ettiğimiz bu başarıda başta belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere bana destek olan herkese teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Kendi sıkletimde Türkiye rekorunu kırmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Buraya gelene kadar birçok şampiyonada önemli derecelere imza atarak madalyalar kazandım. Bundan sonra hedef olarak 2020 yılında düzenlenecek Olimpiyat Şampiyonasında birinci olmak var. Bunun için çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. İnşallah Olimpiyat şampiyonasında şanlı Türk bayrağını göndere çektirerek İstiklal Marşını söyletirim" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonasında kürsüye çıkma başarısı göstererek koparmada 133 kiloluk kaldırışıyla gümüş, silkmede 158 kg ile 4., toplamda ise 291 kg ile bronz madalyanın sahibi olan İnegöl Belediyespor haltercisi Ferhat Ali Yazıcı'yı 10 küçük altın ile ödüllendirdi.