İnegöl Belediye Başkanı Aktaş dönem dönem gerçekleştirdiği öğrencilerle buluşmalarına Çınarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle devam etti.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Batal ve öğrencilerin hazır bulunduğu söyleşide Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesinin Sosyal ve Kültürel alandaki faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.

İLGİNÇ OLAYLARDAN ÖRNEKLER

Yaptığı sunum öncesi kendini tanıtan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere belediye başkanı olma sürecinden ve başkanlığının ilk yıllarında yaşadığı ilginç olaylardan da örnekler vermeyi ihmal etmedi. Değişen ve gelişen Dünya düzeninde belediyeciliğin mantığının da değiştiğine dikkat çeken Başkan Aktaş;

"2005 yılı öncesinde belediyeler ufacık bir hizmeti yaparken bile türlü türlü zorluklarla karşılaşıyordu. Çok şükür şu an belediyelerimizin yetkileri genişletildi. Pek çok hizmeti halkımızla buluşturabiliyoruz. Artık belediye hizmeti dendiğinde insanların aklına asfalt, kanalizasyon, çöp gelmiyor. Belediyelerimiz doğumdan ölüme kadar yaşamın her anında, her noktasında vatandaşının yanında olma gayretinde" dedi.

KURULUŞ HİKAYESİNİ PAYLAŞTI

İnegöl Belediyesi'nin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetleri sunum eşliğinde öğrencilerle paylaşan Aktaş;

"Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi olma özelliğini barındıran İnegöl Kent Müzesinin kuruluş hikayesini de öğrencilerle paylaştı.

Kültürel faaliyetlerin yanında yaptıkları spor organizasyonlarına da değinen Başkan Aktaş; Belediyespor Kulübü marifetiyle ilçede salon sporlarını yaygınlaştırdıklarını 4 olan branş sayısının 10'a yükseldiğini ifade etti. Aktaş ayrıca Belediyespor Kulübünün basketbol ve voleybol liglerindeki performansından bahsederek hedeflerinin Avrupa olduğunu belirtti.

İnegöl'de 7'den 70'e sporu yaygınlaştırmak için uğraştıklarını söyleyen Aktaş; "Belediyespor Kulübümüzün 2500 lisanslı sporcusu mevcut. Her geçen gün sporcularımız gittiği müsabakalardan büyük başarılarla geri dönüyor. Bu da verilen emeğin karşılığı noktasında bizi ziyadesiyle memnun ediyor" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLİK YILLARINIZIN KIYMETİNİ BİLİN

Konuşmasında öğrencilere tavsiyeler vermeyi de ihmal etmeyen Aktaş;

"Diplomanız ne olursa olsun siz kendinizi geliştirmekten, yeni şeyler öğrenmekten asla vazgeçmeyin. Özellikle öğrencilik hayatınızda daha fazla fırsatınız olacaktır. Örneğin İnegöl'de İNESMEK var. Burada sanat ve meslek eğitimleri veriyoruz. Şu an 40 branşta halkımıza hizmet ediyoruz.

Kurslarımız ücretsiz. Ben İnegöl'deki öğrencilerimize de bu konuda sık sık tavsiyelerde bulunuyorum. Siz de öğrencilik yıllarınızın kıymetini bilin. Kendinizi yetiştirmek için çaba gösterin" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine bir jest yaparak İnegöl'ü ziyaret etmeleri durumunda öğrencilere Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini bizzat gezdirebileceğini söyledi.

Başkan Aktaş öğrencilerin sorularını cevaplayarak programı bitirdi.

Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu