Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile düzenlediği 'Esere Saygılı, Korsana Karşıyız' 3. Ulusal Slogan ve Logo Yarışmasının sonuçları açıklandı. Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aziz Çınar, okulu adına katıldığı yarışmada logo dalında Türkiye 2'nciliği elde etti.
MAKAMINDA AĞIRLADI
Türkiye çapında elde edilen bu başarının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aziz Çınar'ı makamında ağırladı. Okul Müdürü Abdurrahim Mercan ile öğrencinin Danışman Öğretmeni olan okulun Edebiyat Öğretmeni Metin Kürümoğlu'nun da katıldığı ziyarette, Aktaş başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.
3 KEZ KATILIP 2 TÜRKİYE DERECESİ ELDE ETTİLER
Amacı Eser kavramını öğrencilere öğretmek, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerini 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanuna göre her türlü korsana karşı bilinçlendirmek olan yarışmada, 2015 yılında da Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Ekici'nin Türkiye 1'incisi olduğunun hatırlatıldığı ziyarette, Edebiyat öğretmeni Metin Kürümoğlu bir açıklama yaptı. Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin bu yıl 3'üncü Ulusal Slogan ve Logo yarışmasını gerçekleştirdiğini belirten Kürümoğlu, "2015 yılında okulumuz Türkiye 1'inciliği almıştı. Bu yıl da Türkiye 2'nciliği almış oldu. Yarışmalara biz 3 yıldır katılıyoruz. Geçen yıl da finale kalmış ama derece alamamıştık. Ancak 2015 ve 2017'de Türkiye derecesi elde etmeyi başardık. Tüm Türkiye'deki basın yayın kuruluşlarının korsan yayına karşı korunması ve 5846 sayılı yasa çerçevesinde korunmasını sağlayan bir meslek birliği. Biz de bu amaçla fahri olarak ülkemizde bu faaliyeti sürdürüyoruz. Bu yıl da Marmara bölgesi olarak liseler arasında okulumuz Türkiye 2'nciliği alarak hem ilçemizi hem ilimizi temsil etmiş oldu. Başkanımız da sağ olsunlar bizleri kabul ettiler. Kendileriyle başarılarımızı paylaşma fırsatı bulduk" dedi.
İNEGÖL VE OKUL ADINA GÜZEL BİR BAŞARI
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Aziz Çınar'ın özel bir derece elde ettiğini belirterek "Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin çok değerli Müdürüne, çok değerli Metin Bey'e ve Türkiye 2'nciliği gibi özel bir derece elde eden Aziz kardeşimize de hoş geldiniz demek istiyorum. Bu yarışma 3 yıldır icra ediliyor. Esere saygılı korsana karşıyız ve korsanı önleme adına Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği tarafından yapılan bu organizasyonda Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 2015 yılında 1'incilik elde etmişti. İrem kızımız o yıl derece almıştı çok iyi hatırlıyorum. 2017'de de Aziz kardeşimiz marifetiyle 2'nciliği elde etti. Bu manada İnegöl'ümüzün ve okulumuzun adının duyurulması adına güzel bir başarı. Bu sebeple tebrik edilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

İnegöl olarak sporda, sanatta, kültürde, sanayide, mobilyada, köftede her alanda gelişim içerisinde olunduğuna dikkat çeken Aktaş, "Ama özellikle eğitimle bu gelişimin desteklenmesi, eğitim başarılarıyla desteklenmesinin İnegöl'ün gelişimi açısından çok önemli olduğunu ben özellikle vurgulamak istiyorum. Okulumuzda güzel şeyler oluyor. Muhakkak suretle değerli hocalarımızın, Müdürümüzün ve oradaki öğrenci kardeşlerimizin bunda katkısı var. Böyle bir başarıyı da es geçmeyelim ve bu başarının sahiplerini misafir edip ödüllendirelim istedik. Ben bu başarıda emeği ve katkısı olanları tebrik ediyorum. Aziz kardeşimize hayatında başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.
ALTIN TAKTI
Açıklamaların ardından okul idarecileri ve başarılı öğrenci Aziz Çınar Başkan Aktaş'a çiçek ve 2015 yılında aynı yarışmada elde edilen başarının görsellerinin yer aldığı bir tablo hediye etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Aziz Çınar'ı altın takarak ödüllendirdi ve başarılarının devamını diledi.