15 Ağustos 2016 tarihinde Alanyurt yolunda Beytullah Suna'yı öldürdükleri iddiasıyla haklarında dava açılan 1'i tutuklu 4 sanığın yargılanmalarına başlandı.

BEYTULLAH'IN VURULDUĞUNU GÖRDÜM

İlk duruşmada tutuklu sanık Murat K., savunmasında, "Olay gecesi Beytullah, beraberinde Halil Ş., ile ikinci kez işyerimize geldiler. Geldiğinde Beytullah ile konuşurken, biraz tartıştık. Aramızda daha önceden anlaşmazlık olduğundan üzerinde silah olacağını düşündüm. O sırada tartışma ilerleyince Beytullah'ı dışarıya doğru çıkarttılar."

"Beytullah, elindeki silahı kurduğunu gördüm. Bana tabancayı doğrultu ama tabanca ateş almadı. Benim elimde ve yeğenimin elinde silah vardı. Yeğenim beni ve kendisini korumak için ateş etti. Beytullah'ın vurulduğunu gördüm. Beytullah o sırada yeniden silahına mermi sürme hareketi yapınca, ben havaya doğru iki el ateş ettim. Yeğenimin çocuğu olduğundan olayı ağabeyim Hamdi'nin olayı üstlenmesini istedim" dedi.

SİLAH ÇEKTİ

Sanık Halil Ş.'de savunmasında, "Beraber gazinoya gittik. Murat ve Semih'in olduğu masaya oturduk. Murat ile Beytullah arasında tartışma alevlendi. Tartışma sırasında Murat, Beytullah'a silah çekti, biz ayırdık. Ayırma sırasında belimdeki silahım yere düştü. o sırada silahlar patladı. İki silah ile ateş edildiğini algıladım ama Beytullah'ın ateş ettiğini görmedim" diye konuştu.

KARDEŞİM VE YEĞENİM ATEŞ ETTİ

Tutuksuz yargılanan sanık Hamdi K. ise savunmasında, "Kesinlikle ben ateş etmedim. Kardeşim ve yeğenim ateş etti" diye konuşurken; Sanık Resul Ö.'de Gazinonun dışında Murat ile Beytullah birbirlerine saldırdılar. Silahlarla ateş edildiğini duydum ama kimin ateş ettiğini görmedim." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 23 Ocak 2018 tarihine erteledi.

OLAY

Olay, 15 Ağustos 2016 tarihinde saat 05.00 sıralarında İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde bulunan bir restoran önünde meydana geldi.

Beytullah Suna, restoran önünde kimliği henüz belirlenmeyen kişilerle tartıştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, şahıslardan biri silahıyla ateş etmeye başladı. Silahı gören Suna, kaçmaya çalışırken arkasından vücuduna isabet eden 2 kurşun yarasıyla yaklaşık 50 metre koştuktan sonra yere yığıldı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Beytullah Suna'nın olay yerinde öldüğünü belirlediler.