İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nden ayrılan Ali Doğru, Keles Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu Pazartesi günü yapacak.

ALİ DOĞRU KİMDİR?

1976 Keles doğumlu. Keles ve mahallelerinde uzun yıllar imamlık yapan İsmail Hocanın 3 çocuğundan en büyüğü. İlkokulu kendi köyü olan Dağdibi'nde ve babasının imam olarak görev yaptığı Keles'in Haydar Köyünde tamamladı. Ortaokul ve liseyi Keles İmam Hatip Lisesi'nde okudu. 1994 yılında girdiği Üniversite sınavında Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 1998 yılında Üniversiteden mezun oldu. Aynı yıl İnegöl'de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak göreve başladı. Farklı okullarda öğretmen ve eğitim yöneticisi olarak görev yaptı. 2004-2011 yılları arasında Eğitim-Bir Sen İnegöl İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Keles İmam Hatipliler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. 2006 yılında kurulan Dağ-Der İnegöl Şubesi'nin kurucu yönetim kurulu üyesi. 2010 yılında Bursa'da 2. Devlet Üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında 3 yıl boyunca Sağlık, Kültür ve Spor Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2014 yılı Ocak ayında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı.

Üniversite yıllarında kültür, sanat ve edebiyatla yakından ilgilendi. Kütahya'da Alkım adlı edebiyat seçkisini çıkaran arkadaşlarıyla birlikte bir edebiyat muhitinin içinde yer aldı. İpek Dili, Hece, Yedi İklim dergilerinde şiirleri ve şiir üzerine yazıları yayımlandı. 2009 yılında Gastebursa adlı internet gazetesinde 1 yıl boyunca haftalık yazılar yazdı.

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü iken görevinden ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisinden kendi memleketi olan Keles'ten Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Ali Doğru evli ve 3 çocuk babasıdır.