23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili makam devri töreni için Kocatepe İlkokulu Müdürü Mahsuni Canbay ve okul öğretmenleri eşliğinde 3. sınıf öğrencileri Aleyna Ceren Canbay ve Doruk Emre Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban'ı makamında ziyaret etti.

BU GÜCÜN SAHİBİ TBMM'DİR

Sıcak ve samimi havada geçen temsili makam devir teslim töreninde, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Aleyna Ceren Canbay, Başkan Taban'dan makamı devralıp günün anlam ve önemini içeren ve projelerini anlattığı bir konuşma yaptı. Canbay,

"Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışını, her yıl olduğu gibi 98'inci yılında da coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları, bir Cuma günü namazlarını eda ettikten sonra dualarla meclisimizi açmışlardır. Bu ülkenin kaderini değiştirebilecek tek bir gücün halk olduğunu tüm dünyaya ilan etmişlerdir.

Bu anlamlı günün siyasi tarafı yönetim ve etkileşim olurken, en güzel tarafı ise tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesidir. Eğer ben bugün karşınızda kısa süreliğine İnegöl Belediye Başkanını temsil ediyorsam, bu temsiliyetin arkasındaki gücün tek sahibi Türkiye Büyük Millet Meclisidir.

Ülkemiz kutuplarda veya okyanusun ortasında düşmanı olmayan bir ülke değildir. Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan, medeniyetlere kucak açmış dünyanın kalbi niteliğinde bir yerdir. Bu konumu itibariyle dostumuz olduğu kadar düşmanımız da çoktur. 15 Temmuz darbe girişiminde düşmanlarımızın kimler olduğunu tam anlamıyla görebildik.

Düşmanların önünde kendini siper eden bu halk, Çanakkale'de, Sakarya'da düşmanın karşısında çelik bir duvar gibi durmuş dedelerimizin torunlarıdır. Bizler yaşadıkça Türkiye Cumhuriyeti hep var olacaktır. Beni bu güzel günde İnegöl Belediye Başkanlığına layık gören başta Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban Bey'e ve okul müdürümüz Mahsuni Canbay'e çok teşekkür ederim" dedi.

İLK İŞİM MAKAM ARACIMLA OKULUMA GİTMEK OLACAK

Aleyna Ceren Canbay, Belediye Başkanlığında ilk olarak yapacağım işin Kocatepe İlkokuluna makam aracıyla gidip kendisini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etmek olacağını da ifade etti.

PROJELERİNİ ANLATTI

Konuşmasında projelerinden de bahseden Canbay,

"Şimdi sizlere projelerimden bahsetmek istiyorum. İnegöl'deki fabrikaların bacalarına filtre taktırılması konusunda yaptırımlarım olacak. İçme suyunda yüzde 25 indirim yapacağım. Her mahalleye ve her okula yeşil alanlar ve çocuk parkları yaptıracağım. Şehrimize hayvanat bahçesi ve akvaryum park yaptıracağım. Hayvanlar için hayvan barınakları yaptıracağım. Belediye Başkanımız Alper Taban'ın başarıyla sürdürdüğü projeleri tamamlayacağım" diye konuştu.

KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRÜNE 23 NİSAN TALİMATI

Doruk Emre Arslan'da Başkanlık makamında yapmak istediği çalışmaları kısaca özetleyerek tüm çocuklar için oyun alanları yapmak istediğini söyledi.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

Açıklamalar sonrası yeni Belediye Başkanı Aleyna Ceren Canbay, İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç'ı arayarak 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hangi programların hazırlandığı ve çalışmaların son durumunun ne olduğu konusunda bilgi aldı.

Makam devir teslim töreni sonunda Belediye Başkanı Alper Taban, kısa süreliğine makamını devrettiği iki öğrenciye satranç takımı hediye etti. Öğrenciler de Başkan Taban'a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundular.