Toplamda küçüklerde 5, miniklerde 15 öğrenciden oluşan 4 takımla turnuvalara katılan Altın Nesilli satranç sporcuları, kendi kategorilerinde elde ettikleri başarılı sonuçlar doğrultusunda kupa ve madalyalarla ödüllendirildi.

Ocak ayında yapılan küçükler genel kategorisinde yarışan Altın Nesil Ortaokulu takımı sekizinci; şubat ayında düzenlenen turnuvada ise Altın Nesil İlkokulu minik kızlar kategorisinde 8 puanla üçüncü;minikler genel kategorisinde yarışan takım, ikinci ile eş puan alarak12 puanla dördüncü; minikler genel kategorisinde yarışan ikinci takım da 11 puanla altıncı oldu.Turnuva sonunda ilk dörde giren tüm takımlar kupa ve madalyalarla ödüllendirildi.

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

İNEGÖL'Ü TEMSİL EDİYOR

Rekor katılım gerçekleşen Minikler Genel kategorisinde 87 takım ve buna bağlı olarak 450 sporcu mücadele ederken, Minik Kızlar kategorisinde 18 takım, 95 sporcu mücadele etti. Bursa genelinde düzenlenen bu turnuvaya katılan tüm özel okullar ve devlet okulları arasında elde ettiği puanlarla önemli dereceler elde eden Altın Nesil Okulları il genelinde birçok büyük okul arasında dikkat çekti. İnegöl'ü başarı ile temsil eden küçük öğrenciler Bursa'da düzenlenen ödül töreni sırasında Altın Nesil Okulları adını da duyurmayı başardı.

İki kategoride toplam 545 sporcu içinde 7'de 7 yapan Altın Nesil İlkokulu öğrencisi Ali Kerem AÇIKGÖZ ve 6'da 6 yapan Nehir KUZÖRENtam puan yapabilen dört öğrenciden ikisi olmayı başararak İnegöl ve Altın Nesil Okulları için ayrı bir gurur kaynağı oldular ve Bursa'da ne kadar başarılı olduklarını da göstermiş oldular.

PLANLI ÇALIŞMANIN SONUCU

Yapılan turnuvalar ve elde edilen başalar hakkında değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar ACAR, "Okulumuzda uzun yıllardır gündemde olan satranç sporuna özellikle üç yıldır atölye ve kulüp çalışmaları olarak daha nitelikli ve planlı bir şekilde devam etmekteyiz. Bu günlerde almış olduğumuz bu başarının tesadüf olmadığını, okulumuzda süregelen planlı çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını bir kez daha görüyoruz.

Okul olarak amacımız hem satranç sporunu öğrencilerimize sevdirmek hem de bu alandaki yeteneklerini ülke genelinde düzenlenen turnuvalarda sergilemelerine destek olmaktır. Satranç sporunda öğrencinin ilgi ve yeteneğinin yanında velilerimizin katkısı ve desteği yadsınamaz. Bursa genelinde elde ettikleri takım başarıları ve bireysel başarıları için öncelikle tüm sporcularımızı, onlara her zaman destek olan öğretmen ve velilerimizi tebrik ederim." diyerek öğrencilerini ve Satranç Antrenörü Temel BAŞOL'u tebrik etti.