Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 30 Haziran 2017'de TEOG Yerleştirmeye esas puan YEP'i (yerleştirmeye esas puan-500 puan üzerinden) açıkladı. Bu tarihten itibaren de 8. sınıf öğrencileri için lise tercih süreci başlamış oldu.

Altın Nesil Ortaokul Müdürü Serdar Acar tercih süreci ile ilgili bir değerlendirme yaparak yerleştirme işlemlerine başvuracak öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Bu değerlendirmede öne çıkan noktalar ise şu şekildedir:

26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan TEOG-2 sonrasında hesaplanarak açıklanan YEP doğrultusunda öğrencilerin hedefledikleri liselere yerleşebilmek için tercih süreci başladı. MEB'in açıkladığı takvim doğrultusunda tercih sürecinde öncelikli olarak yapılacak işlem özel okulları tercih edecek öğrencilerin 30 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında kayıt olmak istedikleri özel okulları tercih ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirmiş olacak.

Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tekrar tercih yapmaları gerekmeyecektir.

Bununla birlikte 3-13 Temmuz 2017 tarihleri arasında yine isteyen öğrenciler Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Tüm bu tercihlerin ardından 14 Temmuz itibariyle öğrenciler, diğer okullara yerleştirme işlemleri için başvurularını yapabilecekler.

TERCİH HAKKI SAYISINDA ARTIŞ

Önceki yıllarda yeterli başarıyı göstererek 8.sınıftan mezun olan öğrenciler yerleştirmeye esas puanları doğrultusunda 15 tercih yapabiliyorken bu yıl 25 okula kadar tercihte bulunabilecekler. Öğrenciler ve veliler, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

Bu noktada öğrencilerin dikkat etmesi gerekense YEP doğrultusunda okulları nitelikli bir şekilde sıralamak ve gerekirse bu işlemler için öğretmenlerinden destek almaktır. Öğrenciler tercih edecekleri okulların önceki yıllara ait puanlarına ve yüzdelik dilimlerine yine MEB'in İnternet sitesinden ulaşabilirler.

Tercih işlemleri yine Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 14-24 Temmuz 2017 (en geç saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1'deki (okulunuzdan sizlere sağlanacaktır) "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu"na bağlı kalarak veli adına yapabilecektir.

LİSEYE YERLEŞME VE SONRASI

Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından öğrenciler YEP üstünlüğüne göre tercih ettikleri bir okula yerleştirilecektir. Herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler ile bir üst derecedeki okula yerleşmek isteyen öğrenciler için nakil istek süreci başlayacaktır.

Bu sebeplerden dolayı tüm öğrenci ve velilerimize, büyük riskler almayarak tercih edilen okul sayısını yüksek tutmaları önerilir. Tercih süreci önemli bir süreçtir ve öğrencinin öğrenim hayatının geriye kalan sürecini etkileyecektir. Altın Nesil Okulları olarak tüm öğrencilere hayal ettikleri okullarda okumalarını diliyoruz.