Her yıl 12.sınıf öğrencilerinin üniversite ve büyükşehir hayatını tecrübe etmeleri için düzenlenen üniversite ziyaretlerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 1. etkinliğini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Gezi, okul rehber öğretmeni, 12. Sınıf eğitim koçları ve bir grup branş öğretmeni liderliğinde yapıldı.

MOTİVASYONLARI ARTTI

Önceden randevulaşılmış saatlerde, üniversitelerin tanıtım birimleri ilgili sorumlulukları tarafından sırasıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde tanıtım çalışmaları yapıldı. Öğrenciler bu çalışmalar kapsamında kampüs hayatı, üniversite öğrenciliği, hedefledikleri bölümlerin taban puanları, öğretim yöntem ve teknikleri, mezuniyet sonrası iş imkanları ile ilgili bilgi sahibi olma şansı elde ettiler. Ziyaretler sırasında öğrencilerin hayli istekli ve heyecanlı olması, merak ettikleri başlıklarda ilgili kişilere sorular sorması ve mekansal incelemeleri sınav motivasyonunu arttırmasını sağladı.

DUYGULARINI GİZLEYEMEDİLER

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

Üniversite ziyaretlerinden sonra Cumhuriyet Bayramı haftası olmasından dolayı 1. ve 2. Meclis Binaları ve gazi meclisimiz olan TBMM'nin şu anda çalışmalarını yürüttüğü 3. Meclis binası ziyaret edilerek izinler dahilinde genel kurul salonu ve meclisin diğer çalışma bölümleri görevli personel rehberliğinde ziyaret edildi. 15 Temmuz 2017 günü yapılan hain saldırının bıraktığı izlerle de karşılaşan öğrencilerimiz duygularını gizlemediler.

VERİMLİ BİR GEZİ

Okul Müdürü Mesut Mutlu gezi ile ilgili değerlendirmesinde "Ülkemizin gelecekteki lokomotif insanları olacak genç öğrenciler yapılan bu organizasyonla hem heyecanlarını tazelediler hem de milli ve manevi açıdan verimli bir hafta sonu geçirmiş oldular. İyi planlanmış, yoğun içerikli ve verimli bir gezi oldu. Bizleri misafir eden ve ilgilenen kurumların değerli görevlileri ile geziyi titiz bir organizasyon ile gerçekleştiren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.