ULUSLARARASI BİR SINAV

Ortaokul ve lise bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin İngilizce dil yeterliliklerini ölçmek adına düzenlenen uluslararası bir sınav olan TOEFL sınavlarına, öğrenciler için İngilizce öğreniminin yanı sıra bu dil eğitiminde ölçme ve değerlendirmenin de öneminin farkında olan Altın Nesil Okulları da başvuruda bulundu.

31 ÖĞRENCİ KATILDI

Yirmi yedi öğrenciyle ortaokul ve dört öğrenciyle lise olmak üzere toplamda otuz bir öğrenci sınava katıldı.

Bu tür değerlendirmelerle öğrencilerin kendi dil yeterliliklerini ölçmesi ve öğrencilerin dil eğitimine ilgisinin arttırılması da sağlanmış oldu.

ALTIN NESİL'DE ENGLISH FEST RÜZGARI

Altın Nesil Okulları,geleneksel olarak düzenlediği "English Fest" etkinlikleri çerçevesinde çok renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenlere büyük ödül: MEB'den ödül alan öğretmenlerin tam listesi

İngilizce zümresinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen festivalde, öğrencilerin sene içerisinde öğrendikleri çeşitli oyunlar sergilendi.

İngilizceyi ''Eğlenerek Öğrenme" yöntemiyle öğrencilere sevdirmeyi amaçlayan İngilizce öğretmenleri, düzenledikleri festivalde öğrencilerin günlük konuşma İngilizcesini oyun oynarken kullanmalarını,böylece İngilizcenin yalnızca okulda öğrenilen bir ders olarak kalmasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirttiler.

Festival esnasında öğrencilerin coşkusuna ortak olmak üzere kurulan stantları ziyaret eden Okul Müdürü Serdar Acar:

''İngilizce öğretiminin öneminin tartışılmasının artık çok geride kaldığı günlere geldik.İngilizcenin hangi yöntem ve teknikler ile daha iyi ve kalıcı öğretilebileceği konularının konuşulduğu bu zamanda,düzenlenen bu festival ile İngilizceyi sevdirmek,günlük konuşma alanlarında öğrendiklerimizi uygulamak aynı zamanda da eğlenmek için hem öğrenciler hem de bizim açımızdan çok güzel bir ortam oldu.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Yoğun ilgi gösterilen English Fest gelecek seneye daha da farklı ve zengin içerikler ile yine Altın Nesil Okulları geleneksel aktiviteleri içinde yer almaya devam edecek.