340 sporcunun ön başvuru yaptığı "İnegöl İlçe Birinciliği Satranç Turnuvası" hava şartları (kar yağışı) nedeniyle çeşitli illerden 70, toplamda 220 sporcu katılımı ile sürdürüldü.

Altın Nesil Okulları Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuva 1 ulusal 2 il 6 aday hakem olmak üzere toplamda 9 hakemin gözetmenliği ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü destekleri ile yapıldı. 6 tur üzerinden 45 dk+30 sn. eklemeli tempo ile 660 müsabaka gerçekleştirilen turnuva sonucunda Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, dereceye giren sporcuları tebrik ederek ödüllerini takdim etti.

EV SAHİBİ ALTIN NESİL

Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu Bakan Tekin, gastronomi yarışmasının başladığını duyurdu

Altın Nesil Okullarında gerçekleştirilen turnuva ile ilgili değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar Acar,

"Böyle güzel bir spor dalına ev sahipliği yapmak bize gurur veriyor. Uzun yıllardır Altın Nesil Okulları olarak satranca ev sahipliği yapmak ve bu sporu desteklemek bize gurur verdi.

Bu vesile ile okulumuzda tüm branşlardaki akademik başarılarımızın yanında öğrencilerimizi sosyal ve sportif alanlarda da desteklediğimizi bir kez daha vurgulamış olduk.

Geçen yıl bir benzerine ev sahipliği yapan okulumuzda, farklı illerden gelen sporcuları bu yıl da ağırlamak öğrencilerimizin ve İnegöllü sporcuların da deneyimlerine katkı sağlamıştır.

AKIL OYUNU

Satranç,tüm dünyanın da kabul ettiği gibi konsantrasyon, analitik düşünme, muhakeme yeteneğini gibi sayısal zekayı güçlendirmekte ve "Biz buradayız" diyen öz güveni yüksek üretken ve düşünen beyinde genç sporcular yetişmesine zemin hazırlamaktadır.

Teknolojinin günümüzdeki yararlarının yanında amaçsızca kullanımın verdiği zararlar da ortadadır.

Bunun önüne geçmek ve öğrencilerimize zamanı verimli geçirme adına çeşitli alışkanlıklar kazandırma adına satranç derslerini önemsiyoruz. Ana sınıfı ve ilkokulda derslerle, ortaokul ve lisede ise atölye çalışmaları ve satranç kulübü ile desteklediğimiz öğrencilerimiz, bu alanda oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir.

Tüm bu amaçlarla bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası turnuvalarla İnegöl'ün eğitimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz." diyerek satrancın Altın Nesil Okulları'ndaki önemini vurguladı.

YOĞUN KATILIM

Olumsuz hava şartlarına rağmen yoğun katılımın sağlandığı turnuva hem çekişmeli hem de keyifli anlara şahitlik ederek başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

Ödüllerini Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel'den alan sporcular yaşadıkları gururu da sevinçleri ile gösterdiler. Hem nitelikli yarışma bilincini hem de düzenli çalışmanın önemini vurgulayan satranç sporu, düzenlenen bu turnuva ile İnegöl halkının dikkatinden de kaçmadı.