Başkan Torun yaptığı açıklamada;

"26 Ağustos 1071 tarihinde Allah Allah nidalarıyla yazılan ve tüm Dünya'nın en önemli savaşlarından biri olan Malazgirt Savaşı'nın yıl dönümü yaşadığımız bugünde sözlerin değil tarihin konuştuğu bir noktayız. Sultan Alparslan ile Doğu Roma İmparatoru Diyojen arasında geçen bu savaşı haktan ve adaletten yana olan, birlik ve beraberlikten yana olan Sultan Alparslan ve askerleri kazanmıştır."

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

ANADOLU TOPAKLARINI BİZLERE MİRAS BIRAKTILAR

"Bu zafer Türk Milleti'nin Anadolu'ya ilk girişinin zaferidir. Anadolu'nun anahtarlarını aziz Türk Milleti'ne emanet eden atalarımızdan Allah razı olsun. O şanlı ecdat bizlere utanılacak değil, her zaman ve her dönem gurur duyulacak zengin bir kültürü ve Anadolu topaklarını bizlere miras bıraktılar. Bizlere düşen görev ecdadımızdan bizlere miras ve emanet olarak bırakılan bu toprakları canımız pahasına korumak ve kollamaktır."

DÜŞMAN DURMUYOR

"Bugün içinde yaşadığımız duruma baktığımız zaman, düşmanların 1071'den bu güne kadar bizlerle uğraştığını, fitne ve münafıklıkla bizleri bölmeye ve parçalamaya çalıştıklarını açıkça görebiliriz. Bizler millet olarak her türlü fitne ve fesada karşı uyanık ve şuurlu olarak birlik ve beraberliğimizi korumaya devam ediyoruz. Düşman tarih boyunca sadece içeriden değil, dışarıdan da bizlere saldırmayı, bizleri yıpratmayı ihmal etmemiştir."

ANADOLU'DA HEP VAR OLACAĞIZ

"Neredeyse 1000 yıl geçmesine rağmen hala içlerinde ki kini koruyan batılı devletler, ülkemiz üzerinde birçok kirli ve hain planı uygulamaya sokmaya çalışmış ancak başarılı olamamışlardır. Allah'ın izniyle milletimizin dik duruşu, ihlası ve fazileti ile de hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Anadolu'ya ilk girişimizin yıl dönümü olan Malazgirt Zaferi'ni kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" diye konuştu.