AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Ankara'dan müjdelerle geldi. Kısa bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşen Gürel, bu görüşmeden olumlu sonuçlarla ayrıldı. Genç nüfusu ve 60 binin üzerindeki öğrenci sayısıyla bu alanda önemli potansiyele sahip olan İnegöl, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eylem planında iki alanda pilot bölge olacak.

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

BAKAN ZİYA SELÇUK'LA GÖRÜŞTÜ
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel; Kosova Eğitim Kurumları Sahibi Devrim Kosova ve Erken Çocukluk Dönemi-Okul Öncesi Eğitim alanlarında yaptığı araştırmalarla bilinen Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir'in de hazır bulunduğu ziyarette, eğitim ve sınav sistemi ile alakalı görüşlerini Bakan Ziya Selçuk'a iletti. Gürel; ikili öğretim veren eğitim kurumlarında ders giriş çıkış saatlerinde düzenleme, yeni sınav sistemi öncesi Kızılcahamam değerlendirmesinde görüşülen öneriler ve özel ya da hiperaktif olarak nitelendirilen çocukların eğitimi ile alakalı görüşlerini ilettiği buluşmada, aynı zamanda son günlerde İnegöl'de sıkça konuşulan Yüksekokul ve Mesleki Eğitim veren fakültelerin kurulması noktasında da destek istedi. İnegöl'de mobilya ve otomotiv sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Gürel, bu noktada ihtiyaca yönelik yapılacak çalışmalarda MEB-YÖK tarafından atılacak adımları samimi olarak destekleyeceklerini ve takip edeceklerini dile getirdi. Milletvekili Gürel, ayrıca İnegöl'de ciddi yoğunluk ve talep olduğu halde elektronik ehliyet sınavlarının Bursa'da yapılmasının mağduriyet oluşturduğunu ifade ederek bu sorunun çözümü noktasında da Bakan Selçuk'tan söz aldı.

PİLOT BÖLGE HAZIRLIKLARI İÇİN İSTİŞARE TOPLANTISI
Görüşme sonrası MEB tarafından hazırlanan eylem planında yer alan iki önemli maddenin pilot bölge olarak İnegöl'de gerçekleşeceği müjdesiyle İnegöl'e gelen AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, burada çalışmaların alt yapısının hazırlanması noktasında yerel idarecilerle istişare toplantısı düzenledi. Cuma günü 15.30'da Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve AK Partili yöneticiler de hazır bulundu. Toplantıda 2023 eylem planında bulunan iki konuyla ilgili İnegöl'ün pilot bölge olması nedeniyle yapılacak hazırlıklar ve alt yapı çalışmaları ele alınarak istişarelerde bulunuldu.

İNEGÖL PİLOT BÖLGE OLACAK
Burada konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, "Ziyaret ettiğimiz Bakanlarımızın ilgi ve alakası bizleri memnun ediyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanımızdan iki önemli proje için İnegöl'ü pilot bölge seçme sözü aldık. Belediye Başkanı Alper Taban ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emre Bozdemir'in birlikte yürüttüğü bir çalışma bu. Burada yapılan çalışmanın Bakanlığımızın eylem planında da yer alması nedeniyle Sayın Bakanımızdan pilot bölge olarak İnegöl'ün tercih edilmesini talep ettik. Kendileri de uygun gördüler. Okul öncesi eğitim müfredatının yenilenmesi ve Erken Çocukluk dönemi ile ilgili yapılacak yeni düzenlemede inşallah İnegöl'ümüz pilot bölge olacak" dedi.

ELEKTRONİK EHLİYET SINAVI ARTIK İNEGÖL'DE DE YAPILACAK
Milletvekili Gürel, elektronik ehliyet sınavlarıyla ilgili müjdeyi de paylaşarak; "Ayrıca binlerce adayı ilgilendiren bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Çalışmalar tamamlandığında, alt yapısı hazır hale geldiğinde inşallah 2019 yılı itibariyle elektronik ehliyet uygulama sınavı İnegöl'de yapılabilecek. Şimdilik bununla alakalı hazırlık çalışmaları bizzat Bakanlık tarafından yapılıyor" diye konuştu.
SADECE UYGULAMAK KALDI
Bakan Selçuk ile önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelecek olan Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in, yerel yöneticilerle birlikte projelerin detaylarının görüşülerek hazırlanması noktasında düzenlediği istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bu projeler üzerinde zaten bizler de çalışıyorduk. Sayın Milletvekilimizin de Ankara'dan böyle güzel müjdelerle gelmesi bizleri memnun etti. Öncesinde de üzerinde çalışıp bir hazırlığımız olduğu için aslında bunları sadece uygulamak kaldı" ifadelerinde bulundu.

İnegöl Meslek Yüksek Okulunda yapılan istişare toplantısı sonrası Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ile Belediye Başkanı Alper Taban'a çiçek takdim edildi.