İnegöl Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Alper Taban'ın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, 17 gündem ve 1 takrir maddesi görüşülerek karara bağlandı.

2 MAHALLE KONAĞI YAPILACAK

Meclis toplantısında; Orhaniye Mahallesi ile Cuma Mahallesine yapılması düşünülen mahalle konakları ve 3 mahallede yapılması planlanan otoparklar için kamulaştırma yapıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl'ün otopark ihtiyacını gidermek için çalıştıklarını ifade ederek, Kamulaştırmayla otopark sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. MHP'li Meclis Üyesi Hakan Ergül ise İnegöl'de yapılan mahalle konaklarıyla ilgili rapor hazırlanmasını istedi.

Meclis toplantısında, İnegöl Belediyesi ve Aile Hayatını İyileştirme Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu'nun ödülleri belirlendi. Eğitim görerek yapılacak sınavda ilk 3'e girenlere altın hediye edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Sınavda 1. olan aileye tam altın, 2. olan aileye yarım altın ve 3. olan aileye çeyrek altın verileceği öğrenildi.

Meclisin son maddesi olan Yol Harcamaları Katılım Payı, meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.

Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir?

Başkan Alper Taban, "Yol katılım paylarını vatandaşlarımızdan tahsis ediyorduk. Bu konuda gündem de oldu. O dönemler ben de Belediye Başkan Yardımcısıydım ve vatandaşlarımızla bu konuyu sıkça konuşuyorduk. 2012'ye kadar bunu alma zorunluluğumuz vardı ancak 2012 sonrası meclisin inisiyatifine bırakılan bir konuydu. Biz de vatandaşımıza destek olmak adına bunun alınmaması noktasında bir çalışma hazırladık. Bunu da meclisimize getirerek onaylamak istedik. 2015-2016 ve 2017 yıllarında yapılan yol harcamalarına katılımı konuşuyoruz. Bu yıllarda 24 milyon TL'lik yol harcaması yapmışız. Vatandaşa düşen payı ise 2 milyon 400 bin civarındadır. Biz bunu belediye olarak alsak kurumumuza gelir elde etmiş olacağız. Ama belediye olarak biz bu yılları almayacağız. Bundan sonraki yapılan harcamaları da meclisimize getirerek değerlendireceğiz" dedi.

Meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.