11 OZAN KATILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi'nce düzenlenen 'Gönül Coğrafyamızdan Gönlümüze Türk Dünyası Aşıkları' programı, Cuma akşamı 20.00'da Mobilya Müzesi Konferans Salonunda düzenlendi. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen 11 ozanın katıldığı gece renkli görüntülere sahne oldu.

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yüzlerce yıllık geleneği yaşatan usta aşıklar; atışma, koçaklama, güzelleme, taşlama ve türkü dallarından sundukları örneklerle vatandaşlardan büyük alkış aldı. Aşık atışmasına Kırgızistan'dan Aşık Gulira, Kazakistan'dan Bekaris, Azerbaycanlı Aşıklar Sevil Hıdırova ve Mensure, Türkiye'den ise Turabi, Abdullah Gizlice, Aşık Erol, Aşık Mustafa Aydın ile Menteşeli Cengiz ve oğulları katıldı.

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

Atışmaların yanı sıra dünya genelinde son dönemde yaşanan güncel olayları da hicveden aşıklar büyük takdir kazandı. Programa katılan vatandaşlar eşsiz bir gece yaşama fırsatı buldu.